• „Društvo, ko vozi kući?” – Odgovorno uživanje na Exitu uz besplatan prevoz iz Beograda

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Beograd, 29. jun 2016. – Danas je u Skupštini grada Beograda održana konferencija za medije povodom sklapanja strateškog partnerstva između Agencije za bezbednost saobraćaja, kompanije HEINEKEN Srbija i Exit Fondacije, koje su se ujedinile sa ciljem povećanja bezbednosti posetilaca svetski poznatog festivala Exit, kako bi uživali odgovorno i bezbedno se vratili kući. Akciju je podržalo Ministarstvo unutrašnjih poslova RS.

    Strategija partnerstva i ove velike društveno odgovorne akcije je podizanje nivoa svesti o bezbednosti u saobraćaju kod mladih pre svega i važnosti odgovorne konzumacije kroz društveno odgovornu akciju „Društvo, ko vozi kući? ”.

    O značaju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju govorila je Jasmina Milošević, v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja: „Izuzetno nam je drago što sve više kompanija u Srbiji prepoznaje aktivnosti Agencije za bezbednost saobraćaja. Uz primaran cilj da podignemo bezbednost građana u saobraćaju na najviši mogući nivo, mi smo otvoreni i uvek spremni za saradnju u aktivnostima ovog tipa.“.

    Jana Ljubičić, državni sekretar i šef kabineta MUP RS pozvala je posetioce na odgovorno ponašanje: „Ministarstvo unutrašnjih poslova, na čelu sa ministrom Nebojšom Stefanovićem, podržavaju aktivnosti koje podižu bezbednost svih građana. Naš cilj jeste da policiju približimo građanima i pomognemo, kako bi svi posetioci Exita bili bezbedni. U tom smislu preduzećemo sve mere i nadležnosti da se svi posetioci, a posebno gosti iz inostranstva, osećaju komotno i dožive Novi Sad i Srbiju kao bezbedno mesto. Mere predostrožnosti biće svakako pojačane, uz obavezna alko testiranja. Pozivamo građane da nam se obrate svaki put ako budu imali potrebe.“.

    O neophodnosti odgovornog ponašanja prilikom konzumacije govorio je Aleksandros Danilidis, generalni direktor kompanije HEINEKEN Srbija: „ Ova inicijativa sastoji iz nekoliko dimenzija: od bezbednog i besplatnog prevoza, do raznih edukativnih aktivnosti i uvereni smo da je ovo odlična prilika da prenesemo poruku da „bezbednost i odgovornost mogu biti sastavni deo zabave”. Počastvovani smo i izuzetno nam je drago što smo u prilici da udružimo snage sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova i naših partnera iz Exit Fondacije, u cilju promocije odgovorne konzumacije.“

    Ivan Petrović, izvršni direktor Exit Fondacije, istakao je: „EXIT fondacija u sklopu svoje misije podrške mladima, u saradnji sa kompanijom Heineken, a uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja i MUP-a pomera granice u domenu društvene odgovornosti kroz zajedničku kampanju „Društvo, ko vozi kući?“ Koristeći snagu brenda Exita i uticaj na ogroman broj mladih koji prate Exit, pored kampanje podizanja svesti o važnosti odgovornog ponašanju u saobraćaju, ove godine sprovodimo malu „revoluciju bezbednog transporta“ tako što hiljadama svojih posetilaca iz Beograda i Novog Sada dajemo mogućnost da potpuno sigurno i besplatno dođu i vrate se kući sa festivala koristeći organizovan autobuski i taxi prevoz. Broj mesta je ograničen, te pozivamo posetioce da se prijave na www.exittrip.org»

    Uz slogan „Uživajte odgovorno”, organizatori pružaju mogućnost posetiocima najboljeg evropskog festivala da se, putem sajta www.exittrip.org, prijave za besplatan autobuski prevoz na relaciji Beograd – Novi Sad /do Exita i sa Exita. Aktivnosti organizatora biće promovisane i u Safe zoni, u okviru State of Exit, gde će se ljubitelji festivala, uz razne programe i iznenađenja, bliže upoznati sa akcijom „Društvo, ko vozi kući?” i biti u prilici da preuzmu svoj besplatan taksi vaučer za bezbedan povratak na teritoriji Novog Sada. „Akcija „Društvo, ko vozi kući?” biće promovisana kroz sve dostupne kanale komunikacije, televiziju, štampane i online medije, sa namerom da poruka „Uživajte odgovorno” stigne do svakog posetioca našeg najvećeg festivala.

    Za korisnike Twittera i Instagrama, hashtagovi #DruštvoKoVoziKući i #UživajteOdgovorno biće još jedan od mogućih načina da dođu do taksi vaučera i posle lude avanture zvane Exit sigurno se vrate svojim kućama. (Količina taksi vaučera je ograničena).

    Polasci i dolasci na relaciji Beograd – Novi Sad:

    ČETVRTAK, 7. jul

    Polasci iz Beograda u 18.00 i 21.00
    Povratak iz Novog Sada u 02.30 i 05.00

    PETAK, 8. jul

    Polasci iz Beograda u 18.00, 21.00 i 23.30
    Povratak iz Novog Sada u 02.00, 04.30 i 07.00

    SUBOTA, 9. jul

    Polasci iz Beograda u 18.00 i 21.00
    Povratak iz Novog Sada u 02.30 i 05.00

    NEDELJA, 10. jul

    Polasci iz Beograda u 18.00, 21.00 i 23:30
    Povratak iz Novog Sada u 02.00, 04.30 i 07.00

    Mesto polaska/dolaska autobusa u Beogradu je Novi Beograd (kod buvljaka).
    Mesto dolaska/polaska autobusa u Novom Sadu je Kej Žrtava Racije bb, preko puta Petrovaradinske tvrđave.
    Prijave na www.exittrip.rg. Broj mesta je ograničen.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Kako u Srbiji žive danas osobe zaražene virusom HIV

    Broj partnera, zagrljaj, boravak u istoj prostoriji, samo ljudi koji koriste drogu intravenskim putem, samo muškarci koji imaju odnose sa muškarcima, „neće meni da se desi“ i druge, predrasude […]

    Proleće počinje u sredu ujutru

    Proleće će ove godine početi u sredu 20. marta u 04.06 časova, dok u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer […]