Društvo

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Gimnaziji ''Uroš Predić''

Pančevo, Čet, 24/09/2015 - 14:19
Mirjana Marić

Trenutno niske rezerve krvi do kraja dana biće na nešto višem nivou.

U akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je bila organizovana u Gimnaziji ‘’Uroš Predić’’ u toku današnjeg dana, 24. septembra, svoju krv uspešno je dalo 47 lica.

Od 55 prijavljenih, 47 dobrovljnih davalaca je uspešno dalo krv jer je 8 odbijeno iz različitih medicinskih razloga. Date jedinice krvi se trenutno nalaze na imunoserološkom testiranju i izradi komponenata od uzete krvi, koja će u toku popodneva biti stavljena na raspolaganje za lečenje pacijenata u Opštoj bolnici Pančevo. Trenutno niske rezerve krvi do kraja dana biće na nešto višem nivou.

Služba za transfuziju i Crveni Krst nastaviće akcije dobrovoljnog davanja krvi i to sledećim redosledom:

- 25.09. Akcija doborovoljnog davanja krvi u AD Starčevo od 7-9h.

- 28.09. Transfuzija i Crveni Krst predavanja u Tehničkoj školi 23. maj, nakon čega će biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama škole 30.09.15. u periodu od 12-15 h.

- 01.10.15. Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Gimnaziji ‘’Jovan Cvijić’’ u Beloj Crkvi, akciji će se pridružiti i učenici Tehničke škole iz Bele Crkve.

‘’Zahvaljujemo svima koji su u toku dana dali krv u akciji koja je organizovana u Gimnaziji Uroš Predić i na odeljenju transfuzije te su tako dali doprinos u popravljanju stanja rezervi krvi u pančevačkoj transfuziji’’, rekla je dr Radmila Railić Ristovska, šef odseka bazične transfuzije.
MarketingNajnovije vesti