Društvo

Akcija "Sat za našu planetu" i u Pančevu

Izvor: 
G. V. Ned, 05/03/2017 - 14:22

U subotu, 25. marta 2017. godine, u 20.30 časova, gradovi širom sveta će po deseti put isključiti svetla na sat vremena. U Srbiji će se ova akcija sprovesti po osmi put. Grad Pančevo je u kontinuitetu sve ove godine podržavao akciju.

Svi zainteresovani koji žele da učestvuju u akciji mogu da se do petka, 10. marta u 14:00 sati, jave na elektronsku adresu [email protected].

U uverenju da želite i možete da učestvujete, potrebno je da pošaljete: – tačan naziv pravnog lica koje se priključuje akciji – adresa – kontakt osoba – spisak objekata na kojima će biti isključena struja ili odnosno opis-informacija o tome koja ćete rasvetna tela ugasiti (na pr. rasvetu u izlozima, rasvetu u parku, osvetljenje u poslovnim prostorijama, dvorišnu rasvetu, dekorativnu rasvetu i sl…)

Ovi podaci će, u ime grada Pančeva, biti prosleđeni Stalnoj konferenciji gradova i opština u Beogradu, čime će biti verifikovano učešće u ovoj globalnoj akciji i na osnovu čega će biti sačinjena objava u lokalnim i nacionalnim medijima, kao i na internet stranici Svetske organizacije za prirodu (WWF) koja je inicijator i organizator ove akcije.

Da podsetimo, prošle godine se 85 srpskih gradova i opština priključilo ovom globalnom događaju. Ove godine, očekuje se veći odziv, jer je poruka WWF-a  jasna i alarmantna: naša planeta je dostigla kritičnu tačku! Otuda je izuzetno značajno da se uključi svaki pojedinac, porodica, škola, institucija, sela, gradovi… – jer su klimatski izazovi sa kojima se planeta suočava do te mere veliki, da se promena mora desiti na globalnom nivou, a svaka globalna akcija uslovno traži – ODGOVORNOG POJEDINCA koji je spreman da menja svakodnevne navike za dobrobit planete.

Osnovne informacije o akciji možete pogledati OVDE.


MarketingNajnovije vesti