• ALIBUNAR: Završena sportska sala u OŠ „Bratstvo i jedinstvo“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U opštini Alibunar danas je stavljena u funkciju nova fiskulturna sala u Osnovnoj školi „ Bratstvo i jedinstvo“ namenjena i đacima  Elektro-tehničke škole „Dositej Obradović“ i Predškolskoj ustanovi „Poletarac“. Za završetak radova na izgradnji ove sale, Pokrajinska vlada izdvojila  je 76,2 miliona dinara. Reč je o objektu čija je izgradnja započeta u vreme bivše vlasti, ukupne površine 1.913 metara kvadratnih.

    „Zadovoljan sam što smo ovaj projekat priveli kraju.  Obezbedili smo i dodatna sredstva u visini od 18 miliona dinara za opremanje i za dva do tri meseca ona će biti dostupna deci, đacima, ali i svim građanima opštine“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska nove fiskulturne sale.

    Predsednik je rekao da će za nekoliko nedelja biti otvorena i fiskulturna sala u Beloj Crkvi,  te da su u toku  i završni radovi na izgradnji sportske sale u Despotovu, u opštini Bačka Palanka.

    „Ekonomski pokazatelji u Vojvodini su dobri, ali je još uvek mnogo posla pred nama. U narednom periodu radićemo na izgradnji lokalnih saobraćajnica i komunalne i poslovne infrastrukture, kako bismo privukli domaće i strane investitore“, naveo je on.

    Tom prilikom, predsednik je istakao da je u Vojvodini u protekle četiri godine smanjena stopa nezaposlenosti, sa više od 15 odsto, koliko je iznosila 2016. godine, na oko 8,5 do 9 odsto, koliko iznosi danas. 

    „Sve što dogovaramo sa lokalnim samoupravama i realizujemo. Vojvodina se razvija veoma brzo i u tom pravcu ćemo nastaviti da radimo. Radi se o budućnosti naše dece za koju se vredi boriti“, poručio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

    Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez rekao je ovom prilikom da Pokrajinska vlada radi puno na razvoju sportske infrastrukture kako bi sve opštine imale maksimalne uslove za razvoj svih grana sporta.

     

    „Ovo je veliki trenutak ne samo za našu školu već i za celu opštinu.  Rezultati saradnje sa Pokrajinskom vladom vide se i u Nikolincima i u Ilandži. Naša saradnja nastavlja se na dobrobit građana naše opštine“,kazao je predsednik Opštine Alibunar Dušan Dakić.

    „Pedeset godina nismo imali salu, i zato hvala Pokrajinskoj vladi na realizaciji ove incesticije koja ima višestruk značaj za sve naše učenike i građane“, istakla je direktorka OŠ „Bratstvo i jedinstvo“ Olivera Dadić.

    Obilasku radova prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

     

    U opštini Alibunar danas je stavljena u funkciju nova fiskulturna sala u Osnovnoj školi Bratstvo i jedinstvo namenjena i đacima  Elektro-tehničke škole Dositej Obradović i Predškolskoj ustanovi Poletarac. Za završetak radova na izgradnji ove sale, Pokrajinska vlada izdvojila  je 76,2 miliona dinara. Reč je o objektu čija je izgradnja započeta u vreme bivše vlasti, ukupne površine 1.913 metara kvadratnih.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Od Stratišta Stazom sećanja

    Ekološki aktivista Radomir Orlović uložio je trud da se trasira i obeleži pešačka staza, koja od memorijalnog kompleksa posvećenom stratištu Jevreja, Srba i Roma, vodi ka Tamišu i selu […]

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]