izložba
Društvo

Ambasador Slovenije u Pančevu otvorio izložbu fotografija

Izvor: 
013info Čet, 24/06/2021 - 15:52
Povodom manifestacije „Dani Slovenije“ u Pančevu je u Gradskoj kući otvorena izložba fotografija „Vozom kroz Sloveniju“ autora Josipa Vebera i Blaža Kavčića, a u okviru programa emitovan je i kratki promotivni film o Sloveniji.

Izložbu je otvorio ambasador Slovenije u Beogradu Damjan Bergant, a svečanost su upotpunile i učenice Muzičke škole „Jovan Bandur“ – tamburaški duo „Fantastik“, koji čine Petra Vitomirov i Helena Delić, saopšteno je na sajtu Gradske uprave.

Posetioci su takođe mogli da uživaju i u pratećem gastronomskom događaju i prezentaciji slovenačkih jela i specijaliteta, koje su pripremili učenici i profesori ugostiteljskih smerova Ekonomske škole „Paja Marganović“ Pančevo.

Ambasador Slovenije Damjan Bergant je istakao da mu je drago i da se raduje da je u Pančevu prisutno 24 naroda i narodnosti i da je jedna od njih i slovenska zajednica, koja se ovda oseća dobro i neguje svoju kulturu i tradiciju.

"Veoma mi je drago i da imamo danas ovde izložbu o železnici, koja predstavlja ne samo železničku strukturu, nego i Sloveniju kao takvu i mnogo sam ponosan na to što promoviše moju zemlju", rekao je ambasador Slovenije.

Manifestacija „Dani Slovenije“ održava se u Pančevu od 17. do 27. juna 2021. godine.

 
MarketingNajnovije vesti