• AMSS danas otvara Centar za proveru vozačkih sposobnosti

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    BEOGRAD, 27. jul – Auto-moto savez Srbije danas će u Beogradu otvoriti Centar za proveru vozačkih sposobnosti, prvi i jedini na Balkanu te vrste, koji je namenjen pre svega vozačima sa invaliditetom.

    Cilj otvaranja centra je i povećanje bezbednosti u saobraćaju i u Centru za proveru vozačkih sposobnosti će na posebnim simulatorima vožnje i najosetljivije kategorije društva, kao što su osobe sa invaliditetom, moći da ispitaju psihomotoričke sposobnosti i mogućnosti vožnje.

    Takođe, moći će da utvrde kako osobe sa invaliditetom mogu pojedinačno pravilno da adaptiraju svoje vozilo za upravljanje u saobraćaju i koje specijalne komande su im prema vrsti invaliditeta u vozilu potrebne.

    U centru će osim mogućnosti saznanja kako tehnički može na ispravan način da se adaptira vozilo moći da se povežu tehnologija i medicina, pa će stručna procena sposobnosti za upravljanje motornim vozilom osoba sa invaliditetom biti potpuna, realna i besplatna u AMSS Centru za proveru vozačkih sposobnosti i besplatna.

    U svetu se u sličnim centrima na ovakvim simulatorima sposobnost vozača i karakteristike vozila procenjuju već oko dve decenije, a zahvaljujući ulaganju AMSS-a od sada će to biti moguće i u Srbiji.

    Izvor: Tanjug

    Auto-moto savez Srbije danas će u Beogradu otvoriti Centar za proveru vozačkih sposobnosti, prvi i jedini na Balkanu te vrste, koji je namenjen pre svega vozačima sa invaliditetom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo