• ANA BRNABIĆ U PANČEVU: Kada smo uradili puno za otvaranje radnih mesta i bolje plate, moramo da razmišljamo i o boljem kvalitetu života

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Premijerka Srbije Ana Brnabić posetila je danas Pančevo i tom prilikom obišla Mašinsku školu Pančevo i Tamiški kej čije se preuređenje planira u narednom periodul.

    Premijerka je istakla da je Mašinska škola koju je danas posetila jedan od dobrih primera jer ima saradnju sa kako sa državnim preduzećima Utvom i Rafinerijom, tako i sa stranim kompanijama ZF, Brose a za saradnju u obrazovanju kadrova interesuje se i nemački MTU.

    Planiramo izgradnju 10 regionalnih trening centara širom Srbije, a u srednjoj stručnoj Mašinskoj školi u Pančevu biće jedan od njih, rekla je premijerka obraćajući se učenicima i nastavnicima te škole, i dodala da će Vlada Srbije podržati izgradnju radionice od 1,8 hiljada kvadratnih metara u toj školi i nabavku savremene opreme.

    “To je jedna od prvih škola koja je uvela dualno obrazovanje, a prema našim rezultatima 80 odsto učenika iz dualnog obrazovanja zaposli se kod poslodavaca gde su imali praksu”, kazala je Brnabić i najavila dalje jačanje saradnje ovako uspešnih škola sa tehničkim fakultetima.

    Direktor škole Nenad Dojčinović zahvalio se na poseti i podršci i istakao da je to novi impuls u dalje radu, a gradočelnik Pančeva Saša Pavlov primetio je da su posete premijerke lokalnim samoupravama pozitivan signal za njihov dalji razvoj.  

    Premijerka Srbije ocenila je da sada stanje u Južnobanatskom upravnom okrugu mnogo bolje nego pre pet godina jer su stigle brojne strane investicije koje su uticale čitavu regionalnu ekonomiju, i rekla da još puno toga treba uraditi i da je zato i došla u Pančevo.

    Sa gradonačelnikom Pančeva Sašom Pavlovom premijerka je obišla Tamiški kej i upoznala se sa planovima rekonstrukcije ovog javnog gradskog prostora koja bi mogla da počne na proleće.

    Pavlov je rekao da se radi o infrastrukturnom projektu kakvog nije bilo više decenija u Pančevu i da će on doprineti da se Pančevo spusti na obale svojih reka.

    “Kada smo uradili puno za otvaranje radnih mesta, i bolje plate u porodici, moramo da razmišljamo i o boljem kvalitetu života i zato mi je drago što postoji ovaj plan rekonstrukcije keja, i što pored toga oživljavamo i gradsku šumu jer će ovde biti mnogo raznovrsnih sadržaja i za decu i za starije sugrađane”, naglasila je Brnabić.

    Premjierka je ocenila da će Pančevo onda biti mnogo lepši grad za život, a blizu je Beograd pa će možda i dosta Beograđana izabrati da živi u Pančevu, a radi u Beogradu jer je Pančevo drugačija sredina.

    Premijerska Srbije Ana Brnabić istakla je prilikom posete Pančevu da je Mašinska škola koju je danas posetila jedan od dobrih primera jer ima saradnju sa kako sa državnim preduzećima Utvom i Rafinerijom, tako i sa stranim kompanijama ZF, Brose a za saradnju u obrazovanju kadrova interesuje se i nemački MTU.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Od Stratišta Stazom sećanja

    Ekološki aktivista Radomir Orlović uložio je trud da se trasira i obeleži pešačka staza, koja od memorijalnog kompleksa posvećenom stratištu Jevreja, Srba i Roma, vodi ka Tamišu i selu […]