Ana Brnabić i Saša Pavlov u Pančevu
Društvo

ANA BRNABIĆ U PANČEVU: Kada smo uradili puno za otvaranje radnih mesta i bolje plate, moramo da razmišljamo i o boljem kvalitetu života

Izvor: 
013info Ned, 15/12/2019 - 13:25


Premijerka Srbije Ana Brnabić posetila je danas Pančevo i tom prilikom obišla Mašinsku školu Pančevo i Tamiški kej čije se preuređenje planira u narednom periodul.

Premijerka je istakla da je Mašinska škola koju je danas posetila jedan od dobrih primera jer ima saradnju sa kako sa državnim preduzećima Utvom i Rafinerijom, tako i sa stranim kompanijama ZF, Brose a za saradnju u obrazovanju kadrova interesuje se i nemački MTU.

Planiramo izgradnju 10 regionalnih trening centara širom Srbije, a u srednjoj stručnoj Mašinskoj školi u Pančevu biće jedan od njih, rekla je premijerka obraćajući se učenicima i nastavnicima te škole, i dodala da će Vlada Srbije podržati izgradnju radionice od 1,8 hiljada kvadratnih metara u toj školi i nabavku savremene opreme.

“To je jedna od prvih škola koja je uvela dualno obrazovanje, a prema našim rezultatima 80 odsto učenika iz dualnog obrazovanja zaposli se kod poslodavaca gde su imali praksu”, kazala je Brnabić i najavila dalje jačanje saradnje ovako uspešnih škola sa tehničkim fakultetima.

Direktor škole Nenad Dojčinović zahvalio se na poseti i podršci i istakao da je to novi impuls u dalje radu, a gradočelnik Pančeva Saša Pavlov primetio je da su posete premijerke lokalnim samoupravama pozitivan signal za njihov dalji razvoj.  

Premijerka Srbije ocenila je da sada stanje u Južnobanatskom upravnom okrugu mnogo bolje nego pre pet godina jer su stigle brojne strane investicije koje su uticale čitavu regionalnu ekonomiju, i rekla da još puno toga treba uraditi i da je zato i došla u Pančevo.

Sa gradonačelnikom Pančeva Sašom Pavlovom premijerka je obišla Tamiški kej i upoznala se sa planovima rekonstrukcije ovog javnog gradskog prostora koja bi mogla da počne na proleće.

Pavlov je rekao da se radi o infrastrukturnom projektu kakvog nije bilo više decenija u Pančevu i da će on doprineti da se Pančevo spusti na obale svojih reka.

“Kada smo uradili puno za otvaranje radnih mesta, i bolje plate u porodici, moramo da razmišljamo i o boljem kvalitetu života i zato mi je drago što postoji ovaj plan rekonstrukcije keja, i što pored toga oživljavamo i gradsku šumu jer će ovde biti mnogo raznovrsnih sadržaja i za decu i za starije sugrađane”, naglasila je Brnabić.

Premjierka je ocenila da će Pančevo onda biti mnogo lepši grad za život, a blizu je Beograd pa će možda i dosta Beograđana izabrati da živi u Pančevu, a radi u Beogradu jer je Pančevo drugačija sredina.
MarketingNajnovije vesti