Foto: JP „Putevi Srbije"
Društvo

Apel vozačima iz Komiteta za saobraćaj

Izvor: 
Beta Čet, 23/06/2016 - 18:50

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović apelovao je danas na vozače da prave veće pauze tokom vožnje na dužim relacijama, a na nadležne da obezbede da radovi na autoputevima ne dovode do zastoja većih razmera u saobraćaju.  

On je naveo i da je na početku leta, kao i prethodnih godina, povećan broj saobraćajnih nesreća, a da se vozačima savetuje da ne voze pod dejstvom alhohola, da poštuju ograničenje brzine i da prave što češće pauze zbog odmora. „S obzirom na to da je počela letnja sezona, na putevima su često i neiskusni vozači koji bi trebalo da prave duže pauze čim osete prve znake umora, a ne da nastave da upravljaju vozilom“, rekao je Okanović Beti.  

Okanović je apelovao na nadležne da obezbede da izvođenje radova na autoputu ne dovodi do većih zastoja, posebno od 15. juna do 31. avgusta kada najviše vozila prolazi srpskim drumovima.  

Prema njegovim rečima, visoke temperature dodatno dovode do nervoze među vozačima, čemu doprinose i zastoji zbog radova na pojedinim deonicama.  

Okanović je apelovao i na vozače motocikla da obavezno ne samo nose već i da vežu kacigu kako bi se i time smanjio rizik od povreda u saobraćajanim nesrećama.  

Na srpskim drumovima, u ovoj sedmici došlo je do više saobraćajnih nesreća u kojima je bilo povređenih i poginulih.
MarketingNajnovije vesti