• BANATSKO NOVO SELO: „Banatski hleb“ uspešno „umešen“ uprkos koroni

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     Ovogodišnja manifestacija „Banatski hleb“ upriličena je danas u novoseljanskoj sportskoj hali, zbog pandemije u umanjenom obimu, ali su secorganizatorke iz Udruženja žena „Novoseljanke/Boboacele“ odvažile na jedan novi korak  neuobičajen za ovakav vid manifestacije. Naime, one su, s prijateljicama iz udruženja koja su danas pozvale, priredile obilazak dela vrednosti u  Banatskom Novom Selu: posetile su Zemljoradničku zadrugu „Novoseljanka“, Srpsku pravoslavnu crkvu i Rumunsku pravoslavnu crkvu.

    Uprkos svemu, i ove godine je banatski hleb bio u glavnoj ulozi, pa su sve učesnice donele po jednu veknu umešenu na stari način, sto je ziri ocenio i urucio nagrade.

    Takmičarke su bile razvrstane u tri kategorije, a najbolje  u konkurenciji gostujućih udruženja bile su članice kačarevačkog „Etno-kutka“, kod žena iz Novog Sela  pobedila je Minerva Ardeljan, dok je njena prezimenjakinja Marija bila prva među članicama domaćeg udruzenja zena „Novoseljanke/ Boboacele“.

     

     Ovogodišnja manifestacija „Banatski hleb“ upriličena je danas u novoseljanskoj sportskoj hali, zbog pandemije, u umanjenom obimu, ali su organizatorke iz Udruženja žena „Novoseljanke/Boboacele“ odvažile na jedan novi korak neuobičajeno, za ovakav vid manifestacije: one su  s prijateljicama iz udruženja koja su danas pozvali priredile obilazak dela vrednosti u  Banatskom Novom Selu. One su obisle Zemljoradničku zadrugu „Novoseljanka“, Srpsku pravoslavnu crkvu i Rumunsku pravoslavnu crkvu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]