• Banatsko Novo Selo: Sabor pesme i lepote Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sabor pesme i lepote Srbije“ odžaće se 1. decembra u Sportskoj hali u Banatskom Novom Selu sa početkom  u 18.00.

    Program Sabora:

    • takmičenje pevača

    • izbor za najlepšu devojku u nošnji

    • izbor za najlepši par u nošnji

    • nastup folklornih grupa Doma kulture „3. oktobar“

    Specijalni gosti „Sabora pesme i lepote Srbije“ su Izvorinka Milošević, Danka Stojiljković i Rade Jorović. Pevače takmičare i specjalne goste Sabora pratiće Narodni orkestar iz Banatskog Novog Sela, koji vodi profesor Žanijel Šublja.

    Takmičiće se više od deset pevača amatera, a svi imaju do 25 godina i pevaće srpske narodne pesme. Predsednik žirija je muzički urednik Radio Beograda – gospođa Mirjana Drobac.

    Pedagog za narodnu igru Marija Vukoslavčević pripremila je folklorne grupe – U kulturno-umetničkom delu programa nastupiće sve četiri grupe folklornih ansambala Doma kulture „3. oktobar“, koje će se predstaviti igrama iz Banata, Užica, Niša i Bosilegradskog Krajišta, a koje čine nov deo repertoara našeg igračkog repertoara – kazala je za 013info.

     

    Događaj organizuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije u saradnji sa Mesnom zajednicom i Domom kulture „3. oktobar“ iz Ban. Novog Sela.

    Ulaz je slobodan. Na Saboru posetioci će moći da ostave dobrovoljni prilog za trogodišnju Petru Đorđević, koja je na lečenju u Parizu.

     

     

    Sabor pesme i lepote Srbije“ odžaće se 1. decembra u Sportskoj hali u Banatskom Novom Selu sa početkom  u 18.00.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]