kompjuter Foto: pixabay
Društvo

Besplatnu školu programiranja u Vršcu pohađa 100 osnovaca

Izvor: 
Tanjug Sre, 17/08/2022 - 12:34Besplatnu letnju školu programiranja za učenike i učenice starijih razreda osnovne škole koja je počela 12. a trajaće do 28. avgusta, pohađa 74 dečaka i 26 devojčica iz 33 grada i opštine u Srbiji.

Ovi osnovci imaju priliku da uče osnove računarstva, saznaju kako je raditi u IT industriji i koje sve mogućnosti imaju za razvoj karijere u toj oblasti kao i da kroz rekreativne aktivnosti poput izleta, kvizova i večeri društvenih igara upoznaju Vršac i okolinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Smeštaj i ishranu na bazi punog pansiona su obezbeđeni u "Domu učenika srednjih škola Vršac", dok se nastava odvija u školskom centru "Nikola Tesla", nedaleko od Doma.

Program škole prilagođen je predznanjima prijavljenih đaka i prema tome su formirane grupe i organizovan rad.

Škola programiranja je pokrenuta na inicijativu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, kao nastavak podrške za digitalnu transformaciju privrede i društva kroz uvođenje informatike u osnovne škole, otvaranje IT odeljenja u gimnazijama i druge slične inicijative.

Organizuje je Fondacija Petlja, u okviru projekta "Izgradnja ključnih računarskih kompetencija - ka radnoj snazi budućnosti", koji je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Vlade Srbije, a sprovodi se u partnerstvu sa UNDP.
MarketingNajnovije vesti