General Enes Taso
Društvo

Bio je heroj i uzor – Pančevo će ga se uvek sećati

Pančevo, Sre, 15/08/2018 - 15:11
Vladimir ĐokovićU sali Skupštine Pančeva održan je komemorativni skup povodom smrti generala Enesa Tasa. Pred porodicom, prijateljima, kolegama oficirima i Pančevacima od zaslužnog građanina Pančeva Enesa Tasa oprostio se prvo gradonačelnik Saša Pavlov koji istakao da je Taso heroj našeg doba koji bi svima trebalo da bude uzor. Pavlov je ocenio i da ime Enesa Tasa zauvek zapisano u istoriju Pančeva, u srcima i sećanjima Pančevaca i dodao kako ga Pančevo neće zaboraviti.

 

Sa komemorativnog skupa
taso_komemoracija.jpg

 

U ime Kluba generala i admirala vojske  od kolege oprostio se i general Milomir Miladinović. On istakao životne i profesionalne vrednosti i vrline generala Enesa Tasa. A među brojni priznanjima i ordenima čiji je Taso bio nosilac istakao je Orden zasluga za narod i Orden za hrabrost. Jer prvi se, objasnio je Miladinović, dobija za veliki doprinos i zasluge van vojne službe a drugi, Orden za hrabrost  - za ispoljeni lični autoritet u ratu, preduzimanje odlučnih mera radi spašavanja života ljudi.

Enesa Tasa, rođenog i školovanog u Prijepolju, setio se u ime generacije sa kojom je završio gimnaziju Milan Lučić. Taso je veliki humanista i čovek koji je svima pokazao kako treba živeti – istakao je Lučić i dodao da je Taso bio primer patriotizma i poštovanja prema prema čoveku a kao takav velika gromada i ponos građana Prijepolja.

Deo uspomena na svoga dedu Enesa na komemorativnom skupu podelila je sa prisutnima i unuka Ena Taso.

Minutom ćutanja od generala i saborca, Pančevca iz Prijepolja, dede muža i oca Enesa Tasa oprostili su se ovom prilikom svi okupljeni na komemorativnom skupu. Tokom dana u prostorijama Gradske uprave Grada Pančeva otvorena je i knjiga žalosti.
MarketingNajnovije vesti