Društvo

Bolja kontrola rokova za izdavanje elektronskih dozvola

Izvor: 
Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Pet, 01/07/2016 - 12:55

Kako bi se efikasnije izdavale elektronske građevinske dozvole, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo je 102 računara koji će biti raspodeljeni lokalnim samoupravama i drugim organima koji sprovode elektronsku proceduru. Takođe, u narednom periodu, biće bolje kontrolisano da li se poštuju zakonski rokovi za izdavanje dozvola.

Kontrola se sprovodi tako što se u Sistem za elektronsko podnošenje prijava unose rokovi u kojima lokalne samouprave, katastar, javna preduzeća i drugi nadležni organi izdaju rešenja i saglasnosti, a protiv onih koji ne poštuju zakonske rokove biće pokrenuti prekršajni postupci.

U cilju povećanja efikasnosti procedura, započeto je i mapiranje najčešćih grešaka u procesu izdavanja dozvola, kako bi se postojeći postupci dodatno skratili, a dozvole još brže izdavale.

Predstavnici Ministarstva nastaviće i u narednom periodu da na terenu obilaze lokalne samouprave i kontrolišu primenu novog Zakona o planiranju i izgranji.

Iduće sedmice, državni sekretar i pomoćnici ministra krenuće u obilazak gradova i opština, kako bi  pomogli u rešavanju svih spornih pitanja u vezi sa sprovođenjem objedinjene procedure i izdavanja elektronskih građevinskih dozvola.
MarketingNajnovije vesti