• BOLNICA PANČEVO: Na Dečje odeljenje uskoro stiže novi ultrazvučni aparat

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na Dečje odeljenje Opšte bolnice Pančevo uskoro treba da stigne novi Color Doppler ultrazvuk. Ovaj aparat je obezbeđen iz sredstava Pokrajine i njegova vrednost je 3,6 miliona dinara.

    Aparat će u velikoj meri olakšati posao jer je sličan Dečje odeljenje, do sada, delilo sa internistima.

    Mi imamo potrebu za ultrazvukom u dečjoj kadirologiji. Imamo dva dečja kardiologa i sa ovim aparatom ćemo smanjiti listu čekanja za ultrazvuk srca, kao i druge ultrazvučne preglede, rekao je načelnik Dečjeg odeljenja dr Slobodan Prodanović.

    Na ovom odeljenju se godišnje uradi između 3.500 i 4.000 ultrazvučnih pregleda, ali kako navodi dr Prodanović aparat sa kojim se do sada radilo je jako star i nije posedovao sve neophodne sonde.

    Ovako ćemo objediniti da sve radimo pod istim krovom, imaćemo više termina za pacijente i postupak će biti mnogo brži, rekao je načelnik Dečjeg.

    On ističe da je ovo prvi put nakon više godina da Dečje odeljenje dobije ovako nešto veliko i značajno.

    Posle više godina je došao pokrajinski sekretar u našu bolnicu da vidi čime raspolažemo i kako radimo. I prvi put je pokazana zainteresovanost da se uloži u ovu bolnicu,  a da to potiče od države i da nije donacija nekog privatnika, organizacije i slično, rekao je dr Prodanović.

    Kako on objašnjava do sada su sve akcije bile pokrenute od strane zaposlenih, kao i razumevanjem dobrih ljudi.

    Još uvek ima dobrog sveta. Sada krečimo prizemlje. Okrečili smo zidove koji dugo nisu krečeni. To nam rade prijatelji – bajkeri, udruženja ribolovaca, pojedinici… Ima mnogo finog sveta kojima se ili ovde leči dete ili ne leči, ali jednostavno, zbog nekog razumevanja i obraza i zbog svoje dobre prirode to rade, istakao je načelnik Dečjeg.

    S obzirom da je početkom decembra potpisan ugovor, a da je rok za isporuku 60 dana, očekuje se da će novi aparat na Dečje odeljenje stići krajem januara.

    Na Dečje odeljenje Opšte bolnice Pančevo uskoro treba da stigne novi Color Doppler ultrazvuk. Ovaj aparat je obezbeđen iz sredstava Pokrajine i njegova vrednost je 3,6 miliona dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo