• Budžet Pančeva težak sedam milijardi dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Naredne godine grad na Tamišu najviše će ulagati u putnu i komunalnu infrastrukturu, u izgradnju novog objekta gimnazije, Banatsko Novo Selo dobiće prvi vrtić, a Dolovo i Ivanovo kapele.

    U gradu Pančevu i okolnim naseljima, u narednoj godini će se na spisku troškova iz gradske kase kao najvažnije naći kapitalne investicije i ulaganja u infrastrukturu što bi trebalo da unapredi život građana. Budžet koji je usvojen na poslednjoj ovogodišnjoj sednici Skupštine grada biće najveći do sada – iznosi šest milijardi i 908 miliona dinara.

    Za narednu godinu posebno je istaknuta kapitalna investicija u kompletnu rekonstrukciju Ulice Dimitrija Tucovića, jedne od glavnih gradskih transverzala, koja vodi ka Poslovnoj zoni „Sever” . Radiće se još nekoliko značajnih saobraćajnica, poput one u naselju Tesla, što će koštati 180 miliona dinara i trajati dve kalendarske godine. Takođe, u budžetu je planiran i novac za realizaciju kanalizacione infrastrukture u naselju Karaula koje će tako konačno biti povezano na fekalnu mrežu. Taj obiman posao trajaće i 2024, a za njegovu realizaciju u prvoj fazi opredeljeno je oko 290 miliona dinara. Od većih ulaganja koja su deo budžetskog plana tu je i izgradnja dela kišne kanalizacije u naselju Strelište.

    Gimnazija „Uroš Predić”  u Pančevu, koja naredne godine obeležava 160 godina rada, dobiće, prema rečima gradonačelnika Pančeva Aleksandra Stevanovića, novu zgradu za šta je u gradskoj kasi opredeljeno 82.500.000 dinara, a isti iznos planiran i u 2024.  godini. Stevanović dalje ističe da godina koja dolazi neće biti laka, ali i da je prati budžet kontinuiteta – razvojni i domaćinski.

    „Budžet se odnosi na svaku sferu društva, na svako mesto, na svaku tačku u gradu. Komunicirali smo sa svim zainteresovanim sugrađanima, koji su davali predloge, a mi smo bili tu da te ideje podržimo i uvrstimo ih u planiranje sredstava za narednu godinu” , rekao je gradonačelnik Pančeva.

    Iz lokalne kase će se ulagati i u život okolnih naselja. Banatsko Novo Selo će dobiti prvi vrtić i to adaptacijom škole za dve vrtićke grupe, pa roditelji neće morati mališane da dovode u Pančevo. Od većih investicija izdvajaju se one u selima Ivanovo i Dolovo, u kojima će sredstvima iz gradskog budžeta biti izgrađene kapele na seoskim grobljima.

    Pančevo će naredne godine ulagati i u nove projekte javno-privatnog partnerstva i to u oblastima projektovanja, finansiranja, izgradnje, upravljanja i održavanja novih kapaciteta za proizvodnju toplotne energije, kao i u obnavljanje komunalne delatnosti „Zoohigijene”.

    Naredne godine grad na Tamišu najviše će ulagati u putnu i komunalnu infrastrukturu, u izgradnju novog objekta gimnazije, Banatsko Novo Selo dobiće prvi vrtić, a Dolovo i Ivanovo kapele.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo