Deliblatska peščara Čardak Foto: MIlan Glumac
Staze na Čardaku neće biti rađene do „Dana ruja"

Čardak: I vuk sit i ovce na broju

Pančevo, Uto, 13/09/2016 - 14:08
Vladimir Đoković

Pančevo, 13. septembar – Danas je održan sastanak predstavnika PSD „Jelenka”, Šumskog gazdinstva „Banat” i NIS Naftagas naftnih servisa. Tema su bili radovi na protipožarnim putevima na Čardaku koji su istovremeno obeleženi i kao uređene staze za ljubitelje prirode. Do sastanka je došlo pošto je „Jelenak” upozorio da je u toku ruiniranje staza, te da se tako dovodi u pitanje manifestacije „Boje ruja” 9. oktobra, kao i kolo treking lige istog dana.

Od predstavnika „Jelenka”, Milana Glumca, dobio sam mapu staza. Preklopili smo ih sa našim mapama. I dogovorili da do 9. oktobra, a i nekoliko dana posle toga, nećemo raditi te staze. Klonićemo se tih trasa protivpožarnih puteva da ih ne bismo oštetili. Pa ni putokaze koje se na njima nalaze. Dogovoreno je i da posle nastavimo naš posao uz maksimalnu pažnju. Razmena informacija je bila korisna, a drago mi je da smo ostvarili dobru komunikaciju, kaže Slobodan Miljković, šef geodezije NIS Naftagas – naftni servisi.

Inače krupnom mehanizacijom – buldožerima o trošku NIS-a, rasčišćavaju se protipožarni putevi u Deliblatskoj peščari. Reč je o pripremnim radovima koji se sprovode u potrazi za ležištima nafte i gasa.

Rasčišćeni protivpožarni putevi nama će značiti puno za prolaz naših vozila tokom istraživanja. Istovremeno, njihovo uređenje puno znači i Šumskom gazdinstvu „Banat”, jer je osnovna uloga ovih puteva da obezbede od požara čitavo područje, zaključio je Slobodan Miljković.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti