Lep dan za Davida Vanevskog

Čepom do osmeha – kolica stigla u Jabuku

Pančevo, Ned, 24/07/2016 - 10:03
Vladimir Đoković

Udruženje „Čepom do osmeha” uspelo je da po 11 put dodeli donaciju. Ovog puta u prostoru Kurirske službe “Bex” nova savremena invalidska kolica dobio je David Vanevski iz Jabuke. Inače učenik 7 razreda škole “Goce Delčev”.

Prilikom svečanog uručenja, a tu je uvek gužva, David koji je stigao u pratnji porodice bio je vidno „uznemiren”.

„Veliko iznenađenje za mene. Nisam spavao čitave noći, jer nisam mogao da dočekam da dođem ovde i preuzmem kolica. Sa ovim kolicima ću moći samostalno da se krećem od škole do kuće ili idem negde sa roditeljima, a da me ne guraju. Biće mi lakše. Sa ovom podrškom, osećam se prihvaćeno u Srbiji. Želim da i za drugu decu budu prikupljena sredstva” – rekao je David Vanevski.

Električna invalidska kolica omogućiće Davidu da se samostalno kreće. A njemu i porodici pomoći da vode kvalitetniji život. Do Davida su stigla jer su se Pančevci istakli u akciji prikupljanja plastičnih čepova, koji se zatim recikliraju. Skupilo se više od devet tona čepova koje su Bex kuriri prevozili, pa su vredna kolica stigla Davidu.

Za udruženje i istoimenu akciju „Čepom do osmeha” ovo je 11 pomoć koju prosleđuju. „Bex “ kuriri puno su pomogli.

„Drago nam je da možemo da pomognemo. A posebno smo zadovoljni što su i sami vozači prihvatili ovu akciju kao nešto svoje. Lepo je da se akcija raširila na prostor čitave Srbije. Nastavićemo da sa zadovoljstvom učestvujemo” – izjavila je Marija Mandić, u ime „Bex“ kurirske službe.

Dodeli je sa zadovoljstvom prisustvovao i pančevački većnik za socijalnu zaštitu Milenko Čučković.

„Pančevo je poznato kao humana sredina. Lepo je da ova akcija spaja ekologiju i obezbeđuje pomoć deci kojoj je potrebna. Nastavićemo da akciju „Čepom do osmeha” afirmišemo u našoj sredini” – istakao je Čučković.

Dodela savremenih kolica Davidu Vanevskom bila je i prilika da najvredniji poput DM Parfimerija, AD Podunavlja, Grada Pančeva dobiju i zahvalnice. Nastavak akcije “Čepom do osmeha” predstavnici Udruženja „Čepom do osmeha“ najavili su za sledeću nedelju.

V. ĐokovićMarketing

Najnovije vesti