Društvo

COVID epidemija odlaže realizaciju javno privatnog partnerstva za javnu rasvetu u Pančevu

Izvor: 
013info Uto, 22/09/2020 - 10:51

Krajem januara potpisan je ugovor o javno privatnom partnerstvu za rekonstrukciju i modernizaciju javnog osvetljenja izmedju Grada Pančeva i Boos Lajting grupe, a prvi aneks tog dokumenta potspisan je početkom marta.

Boos Lajting grupa polovinom septembra zatražila je potpisivanje novog aneksa ugovora kako bi se produžio rok za realizaciju ugovora koji bi Pančevu trebalo da donese i uštedu energije primenom led tehonologije.

Privatni partner obrazložio je da produženje roka realizacije traži zbog "više sile", odnosno epidemije virusa COVID 19 koja je prouzrokovala nemogućnost isporuke materijala, ogranizacije implementacije posla, i nemogućnost dolaska neophodnih stručnjaka i kadrova.

Boos Lajting strana traži da aneksom bude utvrđeno da period garantovanja neće započeti kasnije od isteka 14 meseci nakon potpisivanja Osnovnog ugovora.

Pod oznakom HITNO Gradsko veće Pančeva novi aneks ovog ugovora o javno privatnom partnerstvu poslalo je pred Skupštinu Grada Pančeva koja će, nema sumnje, takav dokument i prihvatiti.

 

 
 
 MarketingNajnovije vesti