Crveni krst Foto: Relja Jarkovački
Društvo

CRVENI KRST PANČEVO: U ponedeljak Preventivno pozorištance u Kulturnom centru

Izvor: 
013info Pet, 15/10/2021 - 12:31Crvenom krstu Pančevo su na Konkursu Ministarstva kulture i informisanja za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti dece i za decu i mlade opredeljena sredstva za sufinansiranje projekta Preventivno pozorištance.

Realizacija ovog projekta za nas je predstavljala veliko iskustvo i unapređenje programa Borba protiv trgovine ljudima koji  Crveni krst Pančevo sprovodi dugi niz godina. Pored toga što smo kao organizacija inovatori na ovom programu, ostvarujemo odličnu saradnju sa lokalnom zajednicom u okviru Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima.  Naši volonteri i volonterke su u okviru ovog projekta stekli znanja koja će im koristiti u daljem radu kako na ovom tako i na drugim programima koje sprovodimo. A sigurni smo da će sinergija pozorišnog izraza i preventivnog rada biti dobro prihvaćen od strane dece. Izrada lutaka i  pripreme za izvođenje edukativne predstave za nas su još jedna prilika da se usavršavamo kako bi na interaktivan i pristupaćan način, u skladu sa uzrastom,  prenosili svoja znanja najosetljivijim grupama i najvrednijem što svaka zemlja ima a to su naša deca i mladi, navodi se u saopštenju.

Premijerni izvođenja lutkarske predstave za decu Preventivno pozorištance u Kulturnom centru Pančeva,  u ponedeljak, 18. oktobra, u 11 časova.

U ime  grada Pančeva i Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima ovom događaju će prisusutvovati koordinator tima, gradski većnik g-din Milenko Čučković.

Radi trenutne epidemiološke situacije i bezbednosti svih učesnika na samom događaju će se primenjivate mere zaštite.
MarketingNajnovije vesti