• Danas je Međunarodni dan mladih

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nizom manifestacija u Srbiji će danas biti obeležen 12. avgust – Međunarodni dan mladih, a tim povodom pomoćnica ministra za omladinu Snežana Klašnja upozorila je da je nedostatak odgovarajućeg zaposlenja i dalje najveći problem mladih.

    “Najveći problem sa kojim se mladi suočavaju, a što je i ranijih godina bio problem, jeste nedostatak odgovarajućeg zaposlenja i izazova koji su vezani za poboljšanje zapošljivosti mladih“, rekla je Tanjugu Klašnja.

    Prema njenim rečima, u tom smislu Ministarstvo omladine i sporta je akcenat stavilo na to kako i na koji način da poveća zapošljivost mladih ljudi.

    Tako je, kako kaže, zahvaljujući programima i projektima koje je finansiralo više od 150 mladih dobilo posao u poslednjih godinu dana i sprovedeno je 1.000 obuka koje su povećale kompetencije za posao.

    Što se tiče Fonda za mlade talente, 60 mladih stipendista je dobilo odgovarajući posao, a 310 je dobilo neku vrstu radne prakse u poslednjih godinu dana.

     

    Kako će se u Pančevu obeležiti Međunarodni dan mladih, možete pročitati u našoj najavi.

    “Najveći problem sa kojim se mladi suočavaju, a što je i ranijih godina bio problem, jeste nedostatak odgovarajućeg zaposlenja i izazova koji su vezani za poboljšanje zapošljivosti mladih“, rekla je Tanjugu pomoćnica ministra za omladinu Snežana Klašnja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]