Foto: pixabay/ilustracija
Društvo

Danas počinju prijemni ispiti na fakultetima

Izvor: 
Blic Pon, 27/06/2016 - 08:33

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu, danas počinje polaganje prijemnog ispita i trajaće do 3. jula.

Preliminarne rang-liste fakulteti će objaviti do 4. jula. Prijemni za Hemijski, Geografski, Filološki i ETF (test iz matematike) polaže se danas, test iz fizike na ETF-u i prijemni za Pravni i Filozofski polažu se sutra, a prijemni za Ekonomski, Poljoprivredni, Matematički – 29. juna.

Primedbe i žalbe kandidati mogu da predaju do 5. jula, konačne rang-liste fakulteti su u obavezi da objave do 10. jula, dok je upis budućih brucoša predviđen od 10. do 14. jula. O trošku države i ove godine studiraće sličan broj studenata kao i prošle, pa će država na Univerzitetu u Beogradu finansirati školovanje 9.461 studenta.

Tradicionalno, veliko interesovanje i ove godine je za ETF gde se prijavilo 1.309 kandidata, koji će se boriti za 400 budžetskih mesta i 132 samofinansirajuća na smerovima Elektrotehnika i Računarstvo, odnosno za 20 budžetskih i 100 samofinansirajućih mesta na smeru Softversko inženjerstvo. Zbog velikog interesovanja, ETF organizuje polaganje prijemnog ispita iz matematike i fizike na Beogradskom sajmu.
MarketingNajnovije vesti