SPOJI u Apolu
Društvo

DEČJA NEDELJA: Održana S.P.O.J.I. radionica u Apolu

Pančevo, Sub, 08/10/2016 - 18:24
Aleksandar Stojković

U okviru Dečje nedelje, u Apolu je u petak, 7. oktobra, održana radionica pravljenja ozbiljno jeftinih igračaka. Više desetina mališana je sa uživanjem pravilo originalne igračke, od materijala čija vrednost ne prelazi 300 dinara. Koristili su se papiri, slamčice, drveni štapići, kartoni, delovi starih igračaka. 

– S.P.O.J.I. prvenstvo se danas u dvorani „Apolo", prvi put predstavilo kao Super Prvenstvo Ozbiljno Jeftinih Igračaka u pančevačkom programu aktivnosti na dečjoj nedelji. U interaktivnoj radionici pravljenja pokretnih igračaka, učestvovala su deca iz pančevačkih osnovnih škola „Stevica Jovanović" i „Mara Mandić" zajedno sa svojim učiteljima. Nakon izrade čigri, autića i aviona od papira, deca su imala priliku i da testiraju svoje nove igračke na adekvatnim terenima, koje su im S.P.O.J.I. animatori specijalno pripremili za tu priliku, rekao name je Mirko Trubarac, koji je vodio radionicu.

SPOJI je edukativni eksperiment nastao sa ciljem da se razviju didaktičke inovacije kod dece i mladih. Prema rečima organizatora, Mirka Trubarca, SPOJI postaje takmičenje onog trenutka kada inovatori naprave pokretnu igračku, za čiju se izradu ne sme potrošiti više od 200-300 dinara.

 

SPOJI u Apolu
spoji.jpgMarketingNajnovije vesti