Foto: pixabay
Društvo

Distribucija krvi u skladu sa potrebnim zalihama, akcija DDK u sredu

Pančevo, Uto, 18/12/2018 - 09:29
Suzana PrvuljTrenutno ima dovoljno zaliha krvi svih krvnih grupa, potvrđeno nam je iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Saopšteno nam je i da svaka bolnička banka krvi, prema broju jedinica krvi koje dnevno izda, izračunava potrebne zalihe na nedeljnom nivou.

- Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, kao jedina ovlašćena ustanova za prikupljanje krvi na teritoriji APV-a, trudi se da distribucija jedinica krvi prema bolničkim bankama bude u skladu sa potrebnim zalihama kao i sa brojem  prikupljenih jedinica krvi, navela je Zorica Bjelić iz pomenutog Zavoda.

Dodala je i da u slučaju vanrednih potreba bolničkih banaka krvi, Zavod upućuje dodatne jedinice, kako bi se mogle podmiriti sve potrebe pacijenata za krvnim produktima.

Planirane akcije za naredni period predviđaju povećan broj davalaca krvi, kako bi se zadovoljile potrebe pacijenata tokom praznika.

Akcije dobrovoljnog davanja krvi održaće se u stalnom terminu, od 09.00 do 12.00 časova, u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, i to 19. i 26. decembra.
MarketingNajnovije vesti