• Dobrodošlica za tokijske srednjoškolce

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – Ove nedelje, Pančevci uzvraćaju gostoprimstvo svojim drugovima iz Tokija, srednješkolcima iz Japana sa kojima se sporazumevaju na nemačkom jeziiku koji ih je i povezao. Tema radionice koja će se sprovesti u Pančevu je ekologija a radionicu će voditi režiser Siniša Galić. U subotu, 26. marta, će gosti iz Japana u okviru plana posetiti Gradsku upravu, gde će im domaćin biti Vladimir Delja, gradski većnik za ekologiju. Nakon toga, predstavnici Turističke organizacije Pančeva će ih povesti u kraću vožnju čamcem, preko Tamiša, u ”Šajku” na ručak i u šetnju Gradskom šumom.

    Tokom ručka, gosti će uživati u repertoaru harfistkinje Sare Vlajić.

    Zahvaljujući aktivnostima Radmile Nikolić, profesorke nemačkog jezika u pančevačkoj Gimnaziji, kao i zahvaljujući prdusretljivosti Nemačke Vlade i njihovog ”PAŠ-projekta/ partnerske škole”i „Gete-Instituta Beograd koji su prepoznali kvalitetan projekat, grupa od petoro pančevačkih gimnazijalaca je pre godinu dana bila u dvanaestodnevnoj poseti Tokiju. Tom prilikom su se, obilazeći Tokijo, upoznali i družili sa svojim vršnjacima iz tamošnje srednje škole koji takođe uče nemački jezik i sa kojima su pre toga imali intezivnu prepisku na ovom jeziku. Domaćini iz Japana su, tokom obilaska Tokija, svojim gostima iz Pančeva pokazivali različite zanimljivosti iz glavnog grada Japana, ali najviše su se ponosili ekološkim dostignućima čemu je bila i posvećena zajednička radionica. 

    Ideja profesorke Radmile Nikolić, da učenike nemačkog jezika dodatno motiviše druženjem, dopisivanjem, saradnjom sa njihovim vršnjacima iz Japana, koji takođe uče nemački jezik, pokazala se izrazito uspešnom, što je podržao i Gete Institut kao jedinstven način afirmacije nemačkog jezika, nemačke tradicije i kulture, a kroz interakciju sa drugim kulturama i narodima.

        

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo