• Dodeljene nagrade najuspešnijim učenicima matematičarima Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Više od 150 diploma i nagrada Podružnica Društva matematičara – Pančevo dodelila je najuspešnijim učesnicima opštinskih i okružnih takmičenja iz matematike na teritoriji grada Pančeva.  Dodela održana 7. juna u Gradskoj upravi bilo je mesto okupljanja velikog broja nagrađenih učenika, njihovih roditelja, nastavnika i mnogobrojnih gostiju.
     
    Predsednik Podružnice Oliver Petković rekao je da je na školskim takmičenjima u svim osnovnim školama na teritoriji grada Pančeva učestvovalo je preko 600 učenika, dok je na opštinskom takmičenju učestvovalo njih oko 360.
     
    Dodao je da je na opštinskom takmičenju srednjoškolaca sa teritorije grada Pančeva učestvovalo  oko 50 učenika.
     
    „Ukupan broj od 650 učesnika ovo takmičenje svrstava u jedno od najmasovnijih u Pančevu. To dokazuje da matematika, iako se često predstavlja kao bauk, pleni đake svojom zanimljivošću“, poručio je Petković. 
     
    Predsednik Društva matematičara Srbije, prof. dr Miroslav Marić, koji je pohvalio sve nagrađene učesnike takmičenja i poželeo im uspeh i u narednim godinama.
     
    Pre podele nagrada, Petković je istakao da je ideja okupljanja u čast matematike i svečana podela nagrada stara nekoliko godina, ali da su se tek sada stvorili uslovi da se ona i realizuje. 
     
    Zahvalio se školama domaćinima opštinskih i okružnih takmičenja OŠ „Žarko Zrenjanin” iz Banatskog Novog Sela, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”,  OŠ „Sveti Sava” i Gimnaziji „Uroš Predić” iz Pančeva koje su ovom prilikom dodelile diplome. 
     
    Nagrade u vidu knjiga Podružnica je uspela da obezbedi uz pomoć donatora: Izdavačkih kuća „Klett” i „BIGZ“, te Almeksa, Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin” i Grada Pančeva. 
     
    Ovom prilikom pohvaljeni su učesnici državnog takmičenja iz matematike za osnovce i „B” kategorije za srednje škole iz opštine Pančevo, među kojima ima i onih koji su osvojili nagrade. 
     
    • Nikola Grbin – 6. razred, OŠ „Branko Radičević”, Pančevo
    • Nikola Bučalina – 7. razred, OŠ „Žarko Zrenjanin”, Kačarevo
    • Stefan Anđelković – 8. razred, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”, Pančevo
    • Lenka Gavrilović – 8. razred, OŠ „Stevica Jovanović”, pohvala
    • Jovana Pavlov – 1. godina, Gimnazija „Uroš Predić”, Pančevo – III nagrada
    • Aleksandra Stanojković – 1. godina, Gimnazija „Uroš Predić”, Pančevo
    • Milica Gagić – 2. godina, – II nagrada
    • Veljko Vasić– 2. godina, Gimnazija „Uroš Predić”, Pančevo – pohvala
    • Ilija Serafimović – 3. godina, Gimnazija „Uroš Predić”, Pančevo – II nagrada
    • Damjan Mučibabić – 3. godina, Gimnazija „Uroš Predić”, Pančevo – III nagrada
    • Nataša Nešković – 4. godina, Gimnazija „Uroš Predić”, Pančevo
    • Marko Milovanov– 4. godina, ETŠ „Nikola Tesla”, Pančevo

     

    Više od 150 diploma i nagrada Podružnica Društva matematičara – Pančevo dodelila je najuspešnijim učesnicima opštinskih i okružnih takmičenja iz matematike na teritoriji grada Pančeva.  Dodela održana 7. juna u prostoru skupštine grada bilo je mesto okupljanja velikog broja nagrađenih učenika, njihovih roditelja, nastavnika i mnogobrojnih gostiju.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]