• DOLOVO: Dvadesetpetogodišnjem Slavku Živanovu potrebna hitna pomoć u borbi protiv opake bolesti

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dvadesetpetogodišnji Slavko Živanov već duže vreme se bori za život.

              On živi s majkom i ocem u Dolovu i od svoje sedamnaeste godine muče ga problemi sa bubrezima, a ubrzo nakon toga bolest je progresirala.

              – Tada krećem na hemodijalizu, a dve i po godine nakon toga imao sam kadavaričnu transplantaciju koja je bila veoma kratkog veka – ni dve godine. Otada je prošlo već tri godine kako opet idem na dijalizu sve je teže podnosim, jer organi mi slabe. Pritom su mi izvađena oba primarna bubrega i taj treći, da kažem, transplantirani bubreg. Tako sam sada bez ijednog, što znači da ne mogu mokriti i smem da popijem samo 500 mililitara vode dnevno – navodi Slavko.

              Ipak, već nekoliko meseci podržava ga fondacija „Budi human”, čime je sakupljeno 96 odsto od ukupne sume neophodne za transplantaciju.

              – U decembru je s tatom, koji mi je i donor bubrega, trebalo da krenem put Istanbula. U međuvremenu mi je pukao čir, izgubio sam mnogo krvi i jedva su me spasili i sada mi je pre transplantacije neophodno da se uradi plazma fereza, kako bih očistio organizam od antitela koja sam dobio tokom transfuzije krvi. U Srbiji se radi plazma fereza, ali mi je objašnjeno da to ne vredi jer imam velik broj antitela, koja bi se vratila dok bih stigao do Istanbula – kaže mladi Dolovac.

              Plazma fereza u Istanbulu bi ga koštala 16.000 dolara plus dodatni troskovi, jer bi u tom slučaju Živanovi duže odseli nego što je bilo predviđeno.

              Stoga, svi ljudi dobre volje mogu da uplate dobrovoljne priloge na račun fondacije tako što će poslati SMS 1020 na 3030, dok vlasnici lokala mogu da postave donatorske kutije kako bi Slavko povećao šanse da nastavi s normalnim životom, jer mu se stanje pogoršava iz dana u dan.

     

     

    Dvadesetpetogodišnji Slavko Živanov već duže vreme se bori za život.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]