Kulturni izlog Dolovo
Društvo

DOLOVO: „Кulturni izlog" prkosi internetu

Izvor: 
013info Ned, 22/11/2020 - 12:15

U eri društvenih mreža, dolovački Dom kulture već nekoliko godina neguje jedan naizgled prevaziđeni način prezentacije sadržaja pod nazivom „Кulturni izlog”.

Iako se sve to lako može naći na internetu, prema rečima direktora pomenute ustanove – Miroslava Prvulja, meštani, prvenstveno oni stariji, pozdravljaju ovu ideju.

– Mnogi od njih se ne služe aktivno internetom, a u blizini zgrade se nalazi autobusko stajalište, pa meštani i zbog toga često zastanu ispred izloga da pročitaju razne zanimljivosti. Pored onih vremešnijih, nije retkost videti ni mlađe sugrađane, koji, recimo, u novembarskom „Кulturnom izlogu” mogu da pročitaju priču o prazniku obeleženom 11. novembra pod nazivom Dan primirja u Prvom Svetskom ratu, kao i storiju, u vezi s njim, o cvetu „Natalijina ramonda” – kaže Prvulj.

U aktuelnom „Кulturnom izlogu” mogu se naći i informacije o novembarskim krsnim slavama (Mitrovdan, Đurđic, Aranđelovdan), horoskopskim znacima zastupljenim u istom mesecu (Škorpija i Strelac), kao i o prazniku Dan republike koji se obeležavao 29. novembra.

 
MarketingNajnovije vesti