• DOLOVO: Nagrađeni najbolji na konkursima „Veliko srce za poslednju oazu” i „Ja volim prirodu, a ti“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na osnovu impresije i doživljaja sa izleta i eko-radionica iz Deliblatske peščare đaci iz OŠ „Aksentije Maksimović“ su, mesec dana kasnije, u subotu, 27. novembra, imali priliku da se na literarnom konkursu takmiče za najlepšu priču pod naslovom „Veliko srce za poslednju oazu“.

    Nakon ocene stručnog žirija proglašeni su najbolji radovi. Prvo mesto za najlepšu priču osvojila je Katarina Kostić, drugo – Ivana Marković i treće – Nevena Debeljački.

    Đacima sa najboljim pričama o Deliblatskoj peščari uručene su diplome. Eko radionica nastavljena je prikazivanjem dokumentarnih filmova o prirodi Deliblatske peščare i zaštiti životne sredine, kaoi film „U dolovima ravnice“.

    Završni deo ekološke radionice održan je u okolini škole „Aksentije Maksimović“ iz Dolova gde su đaci posadili sadnice medonoskog drveća, koje je obezbedilo Pčelarsko društvo „Banatski pčelari“ iz Dolova.

    Pored toga, po završenom foto konkursu „Ja volim prirodu, a ti“ koji je trajao od 18. oktobra do 18. novembra, i bio namenjem mladima od 15 do 30 godina, odazvao se veliki broj mladih iz različitih krajeva Srbije. Za najbolje fotografije iz oblasti zaštite životne sredine bile su predviđene i vredne nagrade: planinarski šator, planinarski ranac i planinarski štapovi.

    Prvo mesto osvojila je Teodora Travica iz Zaklopače, Aleksandar Veličković iz Klenja i treće mesto – Nada Mandić iz Bogatića.

    Ideja foto konkursa koja je potekla iz Dolova, imala je za cilj da motiviše mlade iz cele Srbije da učestvuju na različim ekološkim radionica i zajedno čuvaju prirodu za buduće generacije.

    Projekat Deliblatska peščara budućim generacijama sprovodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite životne sredine, a i uz podršku kompanije Vetroelektrane Balkana, „Vojvodinašuma”, Zavoda za zaštitu spomenika kulture Pančevo, Mesne zajednice Dolovo, Doma kulture „25. maj“ i OŠ „Aksentije Maksimović“.

     

     

    Na osnovu impresije i doživljaja sa izleta i eko-radionica iz Deliblatske peščare đaci iz OŠ Aksentije Maksimović su, mesec dana kasnije, u subotu, 27. novembra, imali priliku da se na literarnom konkursu takmiče za najlepšu priču pod naslovom Veliko srce za poslednju oazu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]