• DOLOVO: Najbolja voćna vina iz Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Na 22. Vinarijadi u Dolovu poznati su i pobednici, koji su se takmičili u konkurenciji proizvođača crvenih, belih, roze i voćnih vina. Na manifestaciji koju je organizovalo Udruženje Sveti Trifun našla su se 192 uzorka ovih vina.
     
    Najbolje desertno vino od maline proizvela je Ružica Šmit iz Vojlovice, drugo mesto pripalo je Aleksandru Zuboviću iz Seleuša, a treće Lajošu Šmitu iz Vojlovice.
     
    – Godinama proizvodimo voćna vina od kupine i maline, sa kojima smo se afirmisali na tržištu. Malina je iz našeg malinjaka i pobeda mi je svakako draga,  kaže Ružica Šmit.
     
    U konkurenciji crvenih vina najbolje vino proizveo je Vukašin Sretkov iz Alibunara, dok  najbolje belo vino Josifa Nedina iz Gudurice.
     
    Među najboljim vinima su i vina proizvođača iz Rumunije koji su osvojili pehar za najbolje roze vino.

    Na 22. Vinarijadi u Dolovu poznati su i pobednici, koji su se takmičili u konkurenciji proizvođača crvenih, belih, roze i voćnih vina. Na manifestaciji koju je organizovalo Udruženje Sveti Trifun našla su se 192 uzorka ovih vina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]