plakat
Društvo

DOLOVO: U četvrtak humanitarno veče za malog Todora

Izvor: 
013info Ned, 20/02/2022 - 20:46Fondacija "Srpska suza" organizuje Humanitarno veče za Todora. Koncert će se u četvrtak, 24. februara, održati u kafeu "Cappo"  u Dolovu, a počeće u 18 sati.

Na humanitarnoj večeri će nastupiti Nenad Aleksić, Ana Milutinović, Danijel Savić, Mugurel Martinov, Milorad Djondović, Marko Stanković, Ema Nedeljković, Deni Ramčević. 

Ulaznica je 200 dinara, a Nenad Predojević, osnivač ove fondacije nam je rekao da će u kafeu biti postavljene i kutije za dobrovoljne priloge.

Todor je rodjen 02.09.2020. godine u Pančevu. Trudnoća je bila uredna i redovno kontrolisana. Od četrvrtog meseca Todorovog života majka primećuje da je on mnogo mirna beba te ga odvodi pedijatru na pregled. Saopšteno joj je da je sve uredu.

U sedmom mesecu nakon promene pedijatra upućeni su na dalje preglede u UDK Tiršova- neurologu, fizijatru i neurohirurgu. Nakon raznih analiza ustanovljena je dijagnoza mikrocefalija i hipertonija ruku i nogu i hipotonija glave i trupa.

Zbog ovih poteškoća Todor sa 17 meseci još uvek ne sedi samostalno, ne puzi, ne hoda i ne govori.

Uprkos teškoj dijagnozi Todor se pokazao kao veliki borac i zahvaljujući brojnim terapijama i tretmanima koje pohadja, ostvario je veliki napredak. Pomaka na bolje ima, ali ne dovoljno.

Pred Todorom i njegovim roditeljima je dug i neizvestan put. Za njegovo stanje ne postoji konkretan lek niti garancija da će oporavak biti potpun.

Todorova porodica zeli da istraje u naporima i omoguci Todoru što kvalitetniji život, što na žalost, ne mogu sami da isfinansiraju. Sredstva su mu potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, fizikalne terapije, logopedske i defektološke tretmane, za ortopedska pomagala, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj.

Ukoliko niste u mogućnosti da dođete, a želite da pomognete, svoje donacije možete uplatiti na račun broj

200-3450340101844-64 Primalac "Fondacija Srpska suza" Svrha uplate : Za Todora 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti