• DOLOVO: U četvrtak humanitarno veče za malog Todora

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Fondacija „Srpska suza“ organizuje Humanitarno veče za Todora. Koncert će se u četvrtak, 24. februara, održati u kafeu „Cappo“  u Dolovu, a počeće u 18 sati.

    Na humanitarnoj večeri će nastupiti Nenad Aleksić, Ana Milutinović, Danijel Savić, Mugurel Martinov, Milorad Djondović, Marko Stanković, Ema Nedeljković, Deni Ramčević. 

    Ulaznica je 200 dinara, a Nenad Predojević, osnivač ove fondacije nam je rekao da će u kafeu biti postavljene i kutije za dobrovoljne priloge.

    Todor je rodjen 02.09.2020. godine u Pančevu. Trudnoća je bila uredna i redovno kontrolisana. Od četrvrtog meseca Todorovog života majka primećuje da je on mnogo mirna beba te ga odvodi pedijatru na pregled. Saopšteno joj je da je sve uredu.

    U sedmom mesecu nakon promene pedijatra upućeni su na dalje preglede u UDK Tiršova- neurologu, fizijatru i neurohirurgu. Nakon raznih analiza ustanovljena je dijagnoza mikrocefalija i hipertonija ruku i nogu i hipotonija glave i trupa.

    Zbog ovih poteškoća Todor sa 17 meseci još uvek ne sedi samostalno, ne puzi, ne hoda i ne govori.

    Uprkos teškoj dijagnozi Todor se pokazao kao veliki borac i zahvaljujući brojnim terapijama i tretmanima koje pohadja, ostvario je veliki napredak. Pomaka na bolje ima, ali ne dovoljno.

    Pred Todorom i njegovim roditeljima je dug i neizvestan put. Za njegovo stanje ne postoji konkretan lek niti garancija da će oporavak biti potpun.

    Todorova porodica zeli da istraje u naporima i omoguci Todoru što kvalitetniji život, što na žalost, ne mogu sami da isfinansiraju. Sredstva su mu potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, fizikalne terapije, logopedske i defektološke tretmane, za ortopedska pomagala, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj.

    Ukoliko niste u mogućnosti da dođete, a želite da pomognete, svoje donacije možete uplatiti na račun broj

    200-3450340101844-64 Primalac „Fondacija Srpska suza“ Svrha uplate : Za Todora 

     

     

     

    Fondacija „Sroska suza“ organizuje Humanitarno veče za Todora. Koncert će se u četvrvtak, 24. februara, održati u kafeu Cappo  u Dolovu, a počeće u 18 sati.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]