Direktorka Marija Jević o radovima u Domu omladine i Apolu

Dom omladine Pančevo od ponedeljka u podmlađenom izdanju

Pančevo, Sub, 15/10/2016 - 17:37
Mirjana Marić


U poslednjih godinu dana u Domu omladine Pančevo izvršeno je dosta radova na adaptaciji i rekontrukciji prostora i dotrajalih starih elemenata. Trenutno su pri kraju radovi na donjem spratu Doma omladine, nakon čega će ovaj prostor dobiti novi sjaj, posebno jer je okrečen tek drugi put za 28 godina. O tome šta je sve urađeno, na čemu se radi, a šta je tek u planu govorila je direktorka ove ustanove, Marija Jević.

– Trenutno je u toku sanacija poda u hodniku Doma omladine, uključujući i farbarsko-molerske radove, zidova, plafona i vrata i izradu svih pragova. Podloga koja je postojala je bila stara oko 40 godina. Ovo je važna investicija i potrebno je taj prostor napraviti uslovnim za rad, s obzirom na veliki broj korisnika koji tu prolazi. Radovi će biti završeni u ponedeljak. Takođe smo uradili betonsku stazu uz samu zgradu, koja je bila u veoma lošem stanju, rekla je Marija Jević.

– U toku ove godine, kompletiran je ceo donji etaž – oglasna tabla, portirnica i sandučići za korisnike Doma omladine. Sređen je mali klub, deo kancelarijskog prostora i okrečen Pandemonijum. Zamenjena su prednja i dvorišna vrata, koja nisu menjana od kada zgrada postoji – rekla je Jević.

– Ove godine smo, iz sredstava koja su došla iz Pokrajine sredili oba sanitarna čvora na donjem spratu. Čime je dobijena jedna kompletno uređena celina, rekla je direktorka.

Kako ona objašnjava, u planu je da se sledeće godine nastave radovi u Malom klubu.

– Planiramo da se zameni pod, da se sredi kuhinjica i da se ovaj prostor prilagodi za seminare i edukativan rad za korisnike omladinskih organizacija. Takođe, da se uredi kancelarijski prostor koji je i više nego neuslovan. Ovde je osim krečenja nephodno da se uz arhitektonsku pomoć uredi prostor u odnosu na potrebe rada. Da se naprave uredničke kancelarije, sale za sastanke i da se sredi kancelarija za računovodstvo, rekla je Marija Jević.  

marija-jevic.jpg

 

Kako ona navodi, za ovu godinu je planirano i da se adaptira krovna konstrukcija Doma omladine. Ova konstrukcija je bila jednim delom sređena, ali je za vreme grada koji je zahvatio Pančevo, oštećena više od 50%.

Stradao je u najvećem delu crep. Popucalo je 40 od 105 prozora. Stakla su zamenjena, a radovi na rekonstrukciji krova su planirani za kraj oktobra, početak novembra. Ovaj deo radova će pomoći Grad Pančevo, rekla je Jević.

U toku leta je sređen pod u dvorani Apolo, a u planu je da se poradi na problemu akustike, tako što će se prvenstveno uraditi elaborat i snimiti stvarno stanje stvari. Kako Marija Jević kaže, urađen je i idejno tehnički projekat biletarnice Apolo.

Sve radove na adaptaciji i rekonstrukciji vodi Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva, prema prioritetima ove ustanove kulture. 
MarketingNajnovije vesti