• DOM ZDRAVLJA PANČEVO: Građani koji imaju simptome kovida da se jave u kovid ambulantu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dom zdravlja Pančevo saopštio je da građani koji se leče u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a koji imaju simptome Kovid 19 infekcije, treba da se jave u Kovid ambulantu Doma zdravlja Pančevo, Zmaj Jovina 10 u vremenu od 7 do 20 sati, kako bi se obavili neophodni pregledi i dijagnostika. Nakon kompletne trijaže, ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekari Doma zdravlja Pančevo pacijenta upućuju u ustanovu sledećeg nivoa zaštite, odnosno nadležne opšte bolnice.

    Kako bi se izbegle nepotrebne gužve, u Kovid ambulantu treba da se jave samo osobe koje imaju izražene simptome – visoku temperaturu i učestali kašalj, uz otežano disanje. Pacijenti sa respiratornim tegobama koji imaju lakšu kliničku sliku i imaju blage simptome bolesti, potrebno je da ostanu kući u samoizolaciji, uz uobičajeno lečenje lakih oblika respiratornih infekcija (obilno uzimanje tečnosti, lakše kašaste hrane, unošenje vitamina, uz higijenski režim života). Takođe, u samoizolaciju od 14 dana, treba da budu i osobe koje su bile u kontaktu sa obolelima od Kovid 19 infekcije, kaže se u saopštenju Doma zdravlja

    Telefoni trijažne ambulante za febrilna stanja i respiratorne infekcije:

    • Mob Lekar 1: 062/807 31 10 – (07 – 20h)
    • Mob Lekar 2: 062/807 31 09
    • Mob Lekar 3: 062/807 31 47
    • Fiksni telefon: 013/345-094

    Dom zdravlja Pančevo podseća građane da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene.

     

    Dom zdravlja Pančevo saopštio je da građani koji se leče u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a koji imaju simptome Kovid 19 infekcije, treba da se jave u Kovid ambulantu Doma zdravlja Pančevo, Zmaj Jovina 10 u vremenu od 7 do 20 sati, kako bi se obavili neophodni pregledi i dijagnostika. Nakon kompletne trijaže, ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekari Doma zdravlja Pančevo pacijenta upućuju u ustanovu sledećeg nivoa zaštite, odnosno nadležne opšte bolnice.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]