Društvo

DOM ZDRAVLJA PANČEVO: Građani koji imaju simptome kovida da se jave u kovid ambulantu

Izvor: 
013info Uto, 30/06/2020 - 14:13

Dom zdravlja Pančevo saopštio je da građani koji se leče u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a koji imaju simptome Kovid 19 infekcije, treba da se jave u Kovid ambulantu Doma zdravlja Pančevo, Zmaj Jovina 10 u vremenu od 7 do 20 sati, kako bi se obavili neophodni pregledi i dijagnostika. Nakon kompletne trijaže, ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekari Doma zdravlja Pančevo pacijenta upućuju u ustanovu sledećeg nivoa zaštite, odnosno nadležne opšte bolnice.

Kako bi se izbegle nepotrebne gužve, u Kovid ambulantu treba da se jave samo osobe koje imaju izražene simptome - visoku temperaturu i učestali kašalj, uz otežano disanje. Pacijenti sa respiratornim tegobama koji imaju lakšu kliničku sliku i imaju blage simptome bolesti, potrebno je da ostanu kući u samoizolaciji, uz uobičajeno lečenje lakih oblika respiratornih infekcija (obilno uzimanje tečnosti, lakše kašaste hrane, unošenje vitamina, uz higijenski režim života). Takođe, u samoizolaciju od 14 dana, treba da budu i osobe koje su bile u kontaktu sa obolelima od Kovid 19 infekcije, kaže se u saopštenju Doma zdravlja

Telefoni trijažne ambulante za febrilna stanja i respiratorne infekcije:

  • Mob Lekar 1: 062/807 31 10 - (07 - 20h)
  • Mob Lekar 2: 062/807 31 09
  • Mob Lekar 3: 062/807 31 47
  • Fiksni telefon: 013/345-094

Dom zdravlja Pančevo podseća građane da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene.

 
MarketingNajnovije vesti