Krv Foto: pixabay
Društvo

Dve akcije dobrovoljnog davanja krvi u Pančevu

Izvor: 
013info Uto, 27/10/2020 - 13:45

Crveni krst Pančevo u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine planira za ovu nedelju dve akcije prikupljanja krvi u gradu Pančevu.

Prva redovna Gradska akcija prikupljanja krvi se organizuje u sredu 21.10.2020. u vremenu od 9:00 do 12:00 časova u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, Žarka Zrenjanina broj 15.

Druga vanredna Gradska akcija prikupljanja  krvi se organizuje  u petak 30.10.2020 u vremenu od 10:00 do 13:00 časovau ulici Vojvode Radomira Putnika ispred Galerije savremene umetnosti u Transfuziomobilu – moderno opremljenom  namenskom vozilu za prikupljanje krvi na terenu. 

Cilj Crvenog krsta Pančevo je da se preduprede nestašice krvi kao i da se povećaju zalihe krvi koje su trenutno na  minimumu.  Javnosti je poznato da su potrebe za  zalihama krvi povećane i zbog pandemije izazvane virusom Kovid 19. Pored toga pandemija je prouzrokovala i smanjenje broja davaoca krvi iz različitih razloga. Pre svega veliki broj ljudi trenutno posao obavlja od kuće, mladi srednjoškolskog uzrasta, koji prvi put postaju davaoci krvi sa navršenih 18 godina sada se u mnogo manjem broju odazivaju zbog nemogućnosti organizovanja akcija prikupljanja   krvi u srednjim školama. Trenutno su dodatno povećane i potrebe za zalihama krvi O+ i O- krvne grupe.

Sve akcije se realizuju uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti  Kovid 19.

 
MarketingNajnovije vesti