• Dve Pančevke među 16 najboljih edukatora Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“ treću godinu za redom nagradilo je najbolje edukatore Srbije koji na času i u sklopu svog predmeta i redovne nastave podstiču učenike na inovativnost i proaktivnost. One koji se izuzetno zalažu i motivišu učenike da razviju svoje sposobnosti i talente i van onoga što se podrazumeva pod redovnom nastavom.

    Ove godine, nagrađeni su učitelji i nastavnici iz različitih delova Srbije, pa tako imamo nagrađene iz Aleksinca, Bačke Palanke, Beograda, Čačka, Karavukova, Kikinde, Kragujevca, Kruševca, Kule, Niša, Novog Sada i Pančeva.

    Među njima se nalazi 5 učiteljica, 5 nastavnika osnovnih škola i 6 nastavnika srednjih škola. Iz našeg grada nagrađene su učiteljica Gordana Josimov, OŠ „Vasa Živković“ i profesorka Nada Stojičević, ETŠ „Nikola Tesla“. Njihove biografije, kao i to čime su zaslužili da ponesu titulu najboljih, možete pogledati na ovom linku, 

    Najbolji edukatori su inspirativni pokretači pozitivnih promena u svom poslu i svojoj okolini. To su oni ljudi koji zaista prave razliku u svom poslu. Njihovi časovi su drugačiji i zanimljivi, oni primenjuju savremene metode nastave, organizuju najrazličitije vannastavne aktivnosti, a decu podstiču na rad, istraživanje i proaktivnost. Oni su edukatori koji treba da daju pozitivan primer ostalim predavačima.

    Kandidate su prijavljivali učenici, njihovi roditelji, kolege ili bilo ko ko smatra da poznaje izuzetnog nastavnika. U izboru najboljih su pored Udruženja kao organizatora učestvovali prošlogodišnji nagrađeni, zatim Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Centar za razvoj zaposlenih u obrazovanju (ZUOV), direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović i koordinatorka PISA istraživanja u Srbiji Dragica Pavlović-Babić.

    Svi nagrađeni edukatori pored ličnog dela nagrde dobijaju i 100.000 dinara za unapređenje svog rada, a novac može biti potrošen na realiazaciju raznih projekata sa učenicima, ili opremu koju nagrađeni smatraju korisnom za razvoj metoda učenja i pozitivnim uticajem na decu. Na ovaj način želimo da im omogućimo da već postojeće projekte realizuju, kao i da pokrenu neke nove ideje i projekte.

    Udruženje za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišić” je nevladina neprofitna organizacija koja svoja sredstva ulaže u projekte koje sama realizuje, uz nesebičnu pomoć i savete saradnika i prijatelja. Misija Udruženja je da inovativnim projektima sistemski razvija preduzetnički duh i ambiciju kod mladih ljudi. Cilj Udruženja je da podstiče preduzetništvo kod mladih i usmerava ih ka istrajnosti, inovativnosti i inicijativi, da doprinese edukaciji dece i podstakne građane i društvo na inicijativu i natprosečne rezultate. 

    Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“ treću godinu za redom nagradilo je najbolje edukatore Srbije koji na času i u sklopu svog predmeta i redovne nastave podstiču učenike na inovativnost i proaktivnost.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]