elemental u domu omladine Foto: Promo
Društvo

Elemental u Pančevu!

Izvor: 
013info Ned, 26/06/2022 - 15:02U Letnjoj bašti Doma omladine Pančevo u subotu, 27. avgusta, od 21 sat nastupiće bend Elemental.

Ulaznice su u prodaji od petka 24. juna, a možete ih kupiti online i u prodajnoj mreži sistema Gigstix, kao i na biletarnici Doma omladine Pančevo, ulica Svetog Save br. 10. Radno vreme biletarnice je radnim danima od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 16 sati.

Koncert pocinje u 21 sati, a ulaz se otvara u 20 časova. Redovna cena ulaznica je 1.300, a na dan koncerta 1.500.

Elemental je bend čija se muzička baza nalazi u rap muzici, ali teško bi ga bilo svesti samo na jedan muzički žanr. U njihovoj šarolikoj muzičkoj viziji mogu se naći tragovi različitih stilova što njihov izražaj čini jedinstvenim i originalnim. Specifičnost ovog benda su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge koji zajedno čine autentičan zvuk Elementala. Elemental nikad nije bio bend koji je svoju muziku smatrao proizvodom, već umetničkim izrazom, a njihov iskren i originalan stav prepoznaje publika u celom regionu. Tokom godina Elemental je nastupio u brojnim gradovima Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Iako postoji od 1998, bend koji su u početku sačinjavali tri MC-ja danas broji sedam članova. Muziku, stihove i aranžmane stvaraju sami i tokom godina su se dokazali kao vrsni autori i izvođači. Osim što su vrsni studijski muzičari, Elemental se tokom godina dokazao kao i jedan od ponajboljih koncertnih bendova. Prioritet ovog benda je blizak odnos s publikom kroz koncertne nastupe. Elemental sa svojim slušaocima svakodnevno komunicira putem svog sajta, Facebooka i Instagrama, Twittera i YouTubea.

Počeci Elementala sežu u 1998. godine kada su se okupili kao rap trio i u toj postavi objavili dva albuma – 2000 g. debi album “Moj njegov i njen svijet” (Kondorcomm) i 2002. g. “Tempo Velegrada – Demiurg” (Menart). Poslednjih šest godina deluju u sedmočlanoj postavi, netipičnoj za rap formu, zamenjujući “samplovanje” odsviranim deonicama. U toj su postavi izdali pet sledećih albuma – 2004. g. “Male Stvari” i 2008. g. “Pod pritiskom”, “Vertigo” 2010., “U redu je” 2013., i poslednji dvostruki album “Tijelo” iz 2016. koji je bend samostalno izdao.

Članovi Elementala su vokali Mirela Priselac Remi i Luka Tralić Shot, gitarista Erol Zejnilović, basista Konrad Lovrenčić, klavijaturista Davor Zanoški, bubnjar Ivan Vodopijec i prateći vokal Vida Manestar.

 
MarketingNajnovije vesti