Slava u Glogonju
Društvo

GLOGONj: U sredu počinju programi povodom Petrovdana i traju do nedelje

Izvor: 
013info Uto, 05/07/2022 - 13:22Obeležavanje glogonjske slave Petrovdan kreće u sredu, 6. jula, od 19 sati kada na Sportskom centru počinju mečevi Letnje lige u malom fudbalu, koji će i sledećih dana biti odigravan u večernjim terminima.

Lovačko društvo Glogonj organiazovaće takmičenje u gađanju glinenih golubova u nedelju, 10. jula, na lokalnoj streljani u 9 sati, a u identičnom terminu na Sportskom centru i Škola fudbala Glogonj prirediće turnir u fudbalu za mlađe kategorije.

Koncert benda „Plaćenici“ je u ponedeljak od 21.30 na platou Doma kulture.

Na dan slave u utorak, 12. jula od 7 sati Udruženje golubara „Glogonj '06“ organizuje puštanje golubova pod nazivom „Petrovdaski   kup“. Svečana petrovdanska  liturgija na biće služena od 9 sati u Crkvi Svetog Petra i Pavla, a u 12 sati  je zakazana svečana sednica Saveta Mesne zajednice i dodela zlatnika „vukovcima“, do u 13 sati u Udruženju penzionera                                            biće organiazvan turnir u šahu.

Izložba tradicionalnih jela i rukotvorina udruženja žena počinje u 19 sati u Domu kulture, a u isto vreme početi i kulturno-umetnički program u kojem nastupaju folklorne sekcije Doma kulture,  KUD „Veselija“, kao i folkloraši iz Orlovata i Sakula. 
MarketingNajnovije vesti