Pančevo u 2016. neuogovrenim stomatozima Doma zdravlja isplatilo 18 miliona

Grad hoće čist račun sa Domom zdravlja

Pančevo, Sre, 14/12/2016 - 18:13
Vladimir Đoković


Grad Pančevo je od pre nekoliko godina osnivač Doma zdravlja. Osim ulaganja u objekte i opremu iz gradskog budžeta pokrivane su izvršne sudske presude za plate i ostala primanja neugovorenih stomatologa i tehničara zaposlenih u Domu zdravlja. Samo ove godine ukupno je 18 miliona dinara potrošeno za te namene.

Kako bi saznalo pravo stanje poslovanja ali i broja zaposlenih čije će plate pokriti posle odluka suda Gradsko veće je predložilo da Dom zdravlja ubuduće Skupštini grada kao osnivaču dostavlja izveštaje o radu i poslovanje kao i planove na dobijanje saglasnosti.

Istovremeno od rukovodstva Doma zdravlja biće zatraženo i da do kraja marta dostavi izveštaj o višku zaposlenih – potencijalni socijalni program.

Kako se moglo čuti na danas održanoj sednici Gradskog veća iako je osnivač niko iz Doma zdravlja pismeno nije obavestio gradsku vlast realizovanom socijalnom programu u Domu zdravlja. A izvršne sudske presude za isplatu primanja neugovorenim radnicima stomatologije Doma zdravlja i dalje stižu na naplatu od gradskog budžeta. 
MarketingNajnovije vesti