Gradska uprava
Društvo

Grad Pančevo angažuje "ljudske resurse" - plaća između 170 i 215 dinara na sat

Pančevo, Čet, 28/11/2019 - 09:25
Vladimir Đoković


Grad Pančevo zapošljava osoblje preko agencija poslednjih nekoliko godina, a ugovor sa firmom koja obezbedjuje “usluge administrativno-tehničkih poslova, poslova fizičko tehničkog obezbeđenja i pomoćnih poslova”.

Za ljudski rad koji se zove “ustupanje ljudskih resursa” neophodan gradu Pančevu – Gradskoj upravi kriterijum za dodelu ugovora je “najniža ponuđena cena”.

Rok za podnošenje ponuda je 27. decembar 2019. godine, a istog dana biće i otvorene i to u gradskom Sekretarijatu za javne nabavke. Usluge radne snage gradskoj upravi biće “isporučivane” u periodu od 12 meseci.

Kod firme-agencije za iznajmljivanje ljudskog rada da bi njena ponuda bila izabrana traži se da “izvršiocima isplaćuje zaradu, naknadu zarade i uplaćuje poreze i doprinose u skladu sa propisima” i to varijabilni deo što je neto zarada, kao i fiksini deo – regres i topli obrok.

Obaveza je da ponuđač angažovanima isplaćuje i nadoknadu troškova prevoza kao i eventualna bolovanja do 30 dana, neiskorišćeni godišnji odmora, da obezbedi uniforme za radnike obezbeđenja, sanitarne preglede za radnike u kuhinji.

Pančevo preko agencija angažuje radnike za administrativno tehničke poslove čija cena radnog sata mora biti najmanje 180 dinara, IT administrator – za najmanje 215 dinara na sat, radnike za pripremu i obradu dokumentacije za najmanje 200 dinara na sat, odnosno ljude za poslove sortiranja i raznošenja pošte i pomoćne fizičke poslove – za najmanje 173 i 170 dinara na sat.

Pančevo na ovaj način traži i vozače – zarada najmanje 180 dinara na sat, ugostiteljske radnike za minimum plate od 173 dinara na sat, i poslove FT obezbeđenja za 180 dinara na sat.
MarketingNajnovije vesti