Društvo prijatelja životinja „Ljubimci“

Građani u akciji pravljenja kućica za pse i mačke

Pančevo, Pon, 25/01/2016 - 14:55
Mirjana Marić


PANČEVO - Akcija pravljenja kućica za pse i mačke na površinama javne namene, ove godine održana je u subotu 23. januara u holu Gradske uprave Pančevo, gde su građani i članovi Društva prijatelja životinja „Ljubimci“ imali priliku da naprave kućice od kartonskih kutija, stiropora i sunđera. 

Društvo prijatelja životinja „Ljubimci“ je drugu godinu za redom organizovalo radionicu pravljenja privremenih kućica za napuštene životinje koje će biti postavljene na teritoriji grada Pančeva. Kada je krajem 2014. godine usvojena odluka o slobodnom postavljanju privremenih kućica za pse i mačke na površinama javne namene, Pančevo je postao prvi grad gde je takva odluka doneta. Ideja se polako širi po Srbiji, dok su se do sada u nekoliko drugih gradova kućice postavljle uglavnom po inicijativi komšija, a ne kao organizovana akcija. 

Ako ste tokom hladnih dana prolazili centrom grada sigurno ste imali priliku da vidite pse kako spavaju na poklopcima šahti ili pak u nekom od kafića. 

„Na ulicama postoji nekoliko stotina životinja i dosta onih koje su prošle proces sterilizacije, vakcinacije i vraćanja“ - rekao je Ivan Kurajov predsednik Društva prijatelja životinja  - „Nadamo se da će uskoro biti i stalnih kućica, jer  je ovo jedan vid akcije, hitnog reagovanja zato što je napolju jako hladno“.

Na više lokacija u gradu gde se kućice i postavljaju, ljudi dobre volje „staratelji“ vode računa o njima, hrane životnje koje tu borave, čak ih i leče o svom trošku. Bez njih cela ova akcija ne bi imala smisla. Kućice su za sada postavljene u centru, na Strelištu i Kotežu.

J. Jankov
MarketingNajnovije vesti