Foto: Čeda Vučković
Društvo

GRADI SE PUT OPOVO-DEBELJAČA: Pokrajina izdvojila 116 miliona dinara za nove dve faze izgradnje

Izvor: 
Glas Opova/013info Sub, 14/07/2018 - 10:22

Predsednik opštine Opovo, dr Zoran Tasić juče je u Pokrajinskoj Vladi potpisao ugovor o finansiranju V i VI faze izgradnje puta Opovo-Debeljača. Za nove dve faze Pokrajina je izdvojila oko 116 miliona dinara.

Predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić izjavio je, nakon potpisivanja ugovora, da su dobijena sredstva za realizaciju projekta rekonstrukcije puta Opovo – Debeljača višestruko značajna s obzirom na to da je ta lokalna samouprava u četvrtoj kategoriji nerazvijenosti.

- Za Pokrajinsku vladu ne postoje male i velike opštine, a tome u prilog ide činjenica da je iz pokrajinskog budžeta za realizaciju investicija u opštini Opovo ove godine izdvojeno 670 miliona dinara, dok je projektovani lokalni budžet iznosio 250 miliona dinara, izjavio je Tasić.

Gradnja puta Opovo-Debeljača je počela 18. juna ove godine.redviđeno je da se realizuje u 12 faza. Put će skratiti vezu između opština Opovo i Kovačica za više od 20 kilometara i ima ogroman privredni značaj, izvođač radova je fimra Strabag, a trebalo bi da bude gotov do 2020. godine.
MarketingNajnovije vesti