• GRADSKA MENADŽERKA: Za svaku ulicu se rade projekti fotometrije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Danima unazad u našem gradu se menjaju svetiljke ulične rasvete. Do sada je urađeno nova rasveta u više od 25 ulica.

    U pitanju je LED rasveta, koja će biti kontrolisana iz centra koji će se nalaziti u zgradi Gradske uprave. To bi trebalo da pomogne u bržem otkrivanju kvarova i nepravilnosti u radu ulične rasvete.

    – U narednih pet dana je planirano da se uradi 28 ulica i Narodna bašta. Samo u Narodnoj bašti ima negde oko 130 svetiljki. Na terenu radi osam ekipa, a oni dnevno mogu da zamene oko 25 svetiljki. Verujem da ćemo sve moći da završimo po planu, rekla je gradska menadžerka Maja Vitman u izjavi za RTV Pančevo.

    Ona je dodala da je planirano da  pripremni period i period implementacije traju šest meseci, ali veruje da će biti kraći.

    Svetiljke će se menjati i u naseljenim mestima na teritoriji našeg grada, a njihovi meštani, po rečima gradske menadžerke, biće na vreme obavešteni o tome.

    – Za svaku svetiljku koja se menja, odnosno za svaku ulicu, se rade projekti fotometrije. Tim projektima fotometrije je potrebno zadovoljiti neophodne standarde za postizanje nivoa efikasnosti osvetljenja. To je sve zadato projektom javno privatnog partnerstva i na osnovu toga su birane i same svetiljke po svojoj snazi gde će koja i kako biti zamenjena, objasnila je gradska menadžerka.

    Zamena svetiljki vrši se po ugovoru o javno privatnom partnerstvu koji je grad potpisao sa ruskim partnerom.

    Danima unazad u našem gradu se menjaju svetiljke ulične rasvete. Do sada je urađeno nova rasveta u više od 25 ulica

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]