Knjige
Društvo

Gradski štand Pančeva na Sajmu knjiga

Pančevo, Sre, 16/10/2019 - 00:19
Ivana Vlajovic


I ove godine Pančveo će imati štand na Međunarodnom beogradskom Sajmu knjiga, koji će od 20. do 27. oktobra biti održan po 64. put. Koordinator nastupa ustanova kulture i drugih organizacija je Gradska biblioteka, a svoja izdanja predstaviće: Istorijski arhiv, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Narodni muzej, Kulturni centar, Dom omladine, Udruženje književnika i književnih prevodilaca, Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ i Evroregionalni centar za razvoj društva u multietničkim sredinama „In medias res“.

Zajednička sajamska promociju u sali „Vasko Popa“ najavljena je za sredu 23. oktobra u 11.00 sati. Na njoj će učestvovati autori, urednici i predstavnici izdavača i Grada. U subotu 26. oktobra biće promovisano novo izdanje GBP,  „Srpske manastirske biblioteke do kraja XVIII veka“, Žarka Vojnovića, a govoriće prof. dr Gordana Stokić Simončić, recenzent i Goran Trailović, urednik i autor.

Ustanove kulture u gradu su u 2019. objavile veći broj publikacija koje su pratile određene izožbe i manifestacije, a manji broj drugih izdanja. To je posebno primetno kod Istorijskog arhiva koji je proteklih godina objaljivao najveći broj knjiga. Među novim knjigama, uz desetak izdanja Biblioteke i drugo izdanje publikacije „Kuće i ljudi : vodič kroz kulturnu istoriju grada Pančeva“, Nikola Vlajića su i ovogodišnji „Rukopisi“ Doma omladine. U poslednjem trenutku bi trebalo da se pojavi još nekoliko izdanja Biblioteke, Zavoda za zaštitu spomenika kulture i možda Udruženja književnika.

Na Gradskom štandu će se naći periodične publikacije: „Čitalište: naučni časopis za teoriju i praksu bibliotekarstva“, „Glasnik muzeja Banata“, „Kvartal“ i „Pupin“, glasilo Regionalnog centra za talente. Nastup ustanova kulture i neprofitnih izdavača podržava Grad Pančevo, a organizatori pozivaju Pančevce da posete gradski štand u Hali 4, prelistaju nova izdanja i podrže pančevačke autore i izdavače na sajamskim promocijama.
MarketingNajnovije vesti