Slab odziv na gradski poziv za skidanje uzurpirane letine

Gradu se javili jedan kombajner i nijedan skladištar

Pančevo, Uto, 26/07/2016 - 14:26
Vladimir ĐokovićSkidanje letine sa uzurpiranih državnih njiva na teritoriji Grada Pančeva posao je za koji je gradska vlast tražila kombajnere i skladištare. Rok za podnošenje prijava po javnom pozivu je istakao, a odazvao se samo jedan kombajner i nijedan skladištar.

“Stigla nam je ponuda jednog kombajnera. Nije bilo nijedne ponude skladištara. Zbog neodazivanja, produžićemo ovaj javni poziv za pomoć u skidanju suncokreta i kukuruza. Zakon će nam omogućiti da sklopimo i pojedinačne ugovore. Jedan je više nego nijedan. Za ovaj posao nama treba saradnja. Odziv govori o njihovoj spremnosti i neozbiljnosti “ – istakla je članica Gradskog veća zadužena za poljoprivredu Zorica Repac.

Gradska vlast se odlučila da sa državnih njiva za koje utvrdi da su obrađene, a da zakupnina nije plaćena, skine letinu. Tu je zatražila asistenciju registrovanih kombajnera i skladištara. Žito više nije na njivama, ali suncokret i kukuruz jesu. Gradsko veće prihvatilo je na danas održanoj sednici tekst ugovora o kombajniranju i skladištenju koji će se primenjivati u ovom poslu.

V. Đoković
MarketingNajnovije vesti