Milorad Jurković (privatna arhiva)
Društvo

Hranilice stolara Mileta koriste i najmlađi Pančevci

Izvor: 
Gordana Lazar Sub, 16/02/2019 - 11:05

Humanitarac Milorad Jurković, poznatiji kao stolar Mile, napravio je više od 1600 drvenih hranilica za bebe i nesebično ih poklonio deci širom Srbije. Nekoliko Miletovih hranilica stiglo je i na teritoriju pančevačke opštine. 

Do danas, stolar Mile je, kako kaže za 013info, četiri stolice poslao u Pančevo, dve u Starčevo, po jednu u Jabuku, Banatsko Novo Selo i Kačarevo. Inače, dve od prvih sto napravljenih stolica stigle su upravo u Jabuku i Banatsko Novo Selo.

Osim što hranilicama uspeva da usreći porodice lošije finansijske situacije, stolar Mile često podržava humanitarne akcije kojima se pomaže bolesnoj deci ili porodicama koje su u teškom materijalnom stanju. S obzirom na to da mu građani Srbije veruju, veliki broj takvih akcija prođe veoma uspešno, tj. njegovi pozivi u pomoć urode plodom. 

Suprug i otac dvoje dece, Milorad Jurković, ima podršku članova svoje porodice, koji, takođe, učestvuju u poslovima izrade hranilica za bebe, a kako često u izjavama za medije ume da istakne, najveća želja stolara Mileta je - da se deca rađaju. 
MarketingNajnovije vesti