Magla Ilustracija
Društvo

I PANČEVO NA SPISKU: Zaštitnik građana zbog zagađenosti vazduha kontroliše rad šest lokalnih samouprava

Izvor: 
N1 Uto, 14/01/2020 - 18:00


Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole rada zbog prekomerne zagađenosti vazduha u šest lokalnih samouprava - Beogradu, Pančevu, Kragujevcu, Nišu, Užicu i Kosjeriću, navedeno je u saopštenju iz tog nezavisnog tela.
 
Kako se dodaje, nakon pokrenutog postupka kontrole rada Ministarstva zaštite životne sredine zbog prekomerne zagađenosti vazduha koja pogađa veći broj gradova i lokalnih samouprava u Srbiji u toku 2018. i 2019. godine, kao i činjenice da Ministarstvo zaštite životne sredine i drugi nadležni državni organi nisu u tom vremenskom periodu preduzeli niti sproveli nijednu konkretnu meru, ali i potrebe da se aktivnije pristupi rešavanju ovog problema, Zaštitnik građana Zoran pašalić je danas pokrenuo postupak kontrole i prema gradovima Beogradu, Pančevu, Nišu, Kragujevcu, Užicu i opštini Kosjerić.
 
U dopisu upućenim pomenutim jedinicama lokalne samouprave između ostalog je navedeno da s obzirom da do građana dolaze različite informacije o vrednovanju dobijenih rezultata zagađenja kao i o uzrocima zagađenja i merama koje lokalne samouprave razmatraju da preduzmu, potrebno je da Zaštitniku građana u roku od 15 dana od prijema ovog akta dostave obaveštenje o svim relevantnim činjenicama i okolnostima, zaključuje se u saopštenju.
 MarketingNajnovije vesti