Koronavirus test Foto: pexels
Društvo

I u pančevačkoj bolnici obavezan PCR za nevakcinisane zaposlene nakon odmora i vakcinacija za pacijente

Izvor: 
013info Sre, 14/07/2021 - 20:05


Nakon jučerašnje informacije da su po povratku sa odmora zaposleni u UKC Kragujevac i KBC Zvezdara, koji nisu vakcinisani, u obavezi da donesu negativan PCR test ne stariji od 48 sati, koji treba da urade o sopstvenom trošku, takva informacija, istina nezvanična nam stiže i za Opštu bolnicu Pančevo.

U novoj odluci, koja je stigla do nas, a koju nam još uvek nije potvrdio menadžment Opšte bolnice (pitanje smo naravno postavili) stoji i da je potrebno da se pacijenti koji se leče u stacionarnim ustanovama, ukoliko nisu prethodno vakcinisani na koronavirus, u toku trajanja hospitalizacije obavezno vakcinišu.

Odluku je potpisao direktor bolnice, a doneta je u skladu sa dopisom Ministarstva zdravlja koji je bolnica dobila 13. jula.

Ministrka za rad, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević rekla je juče na konferenciji za medije nakon sednice Kriznog štaba da je reč o meri koja će se donositi individualno - od bolnice do bolnice.

"To je preventivna mera kojom pokušavamo da stvarimo sigurnu sredinu i za radnike i za pacijente. Bolnička sredina je mesto gde je najveći intenzitet kontakat sa onima koji su najosetljiviji i koji imaju oboljenja koje zahtevaju lečenje i negu. Zdravstveni radnici su, ne tako retko, prenosioci infekcije, kao što je mogu i doneti iz bolnice u svoje privatne sredine. Vakcine su dostupne od decembra prošle godine i svi zdravstveni radnici koji odgvorno shvataju posao, a nemaju kotraindikacija - to svu već uradili. U retkim slučajevima, svi oni koji na duži vremenski period odu, prilikom povratka ako nisu vakcinisani, moraju biti bezbedni za svoje pacijente i bolničku sredinu i moraju da pruže dokaz", rekla je ona.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti