Crna korupcijska značka
Društvo

INSTITUT KAREJA POZIVA: Učestvujete u izboru za Crnu korupcijsku značku PANČEVA

Izvor: 
013info Pet, 03/12/2021 - 09:11Povodom nastupajućeg Međunarodnog dana borbe protiv korucpije – 9. decembra, UG institut za istraživanje korupcije Kareja iz Pančeva, organizuje izbor za „Crnu korupcijsku značku Pančeva 2021“.

- Smatramo da u svakom gradu postoje oni koji zaslužuju da ponesu ovo specifično priznanje, pa i u našem. Da bi to utvrdili, pozivamo građane da nam pomognu u izboru. Prvi poziv biće upućen građanima da nominuju kandidate za ovo priznanje. Nominacija će početi danas, u petak u 18 sati na našem fb-u https://www.facebook.com/institutkareja/, saopštava Institut Kareja.

Kako navode, kandidat za izbor „Crne korupcijske značke“ može da bude: institucija, funkcija, pravno lice, fizičko lice, nadimak, ali i korupcijski predmet. Nema ograničenja u pogledu kandidata. Jedino je važno da je kandidati za Crnu korupcijsku značku iz Pančeva, ili da je sa gradom i Pančevcima u tesnim korupcijskim vezama; bez obzira da su oni saučesnici ili oštećeni.  

- Nakon nominacije i formirane izborne liste, tokom vikenda počeće glasanje za kandidate. Glasanje će takođe biti putem našeg fb-a, i trajaće sve do četvrtka 9. decembra. Kada će rezultati biti saopšteni a pobednik proglašen. Te će mu se figurativno dodeliti „Crna korupcijska značka Pančeva 2021“. Ceremonija proglašenja laureata predviđena je za 18 sati (9. decembra) u kafeu Kupe, o čemu će građani biti blagovremeno obavešteni, dodaje se u saopštenju Kareje.

Kareja dodaje da ukoliko neka organizacija, neformalna grupa građana ili fb grupa, želi da u svom gradu organizuje izbor za „Crnu korupcijsku značku“, može da se  javi na mejl  [email protected].

 

 
MarketingNajnovije vesti