Društvo

JABUKA: Fijakerijada kakvih je malo

Izvor: 
Dragan Vujačić Sub, 11/08/2018 - 20:40

Sedma fijakerijada u Jabuci održana je u organizaciji Ergele "Veličković" inače jedne od najvećih banatskih ergela. Na fijakerijadi su se nadmetali dvoprezi i četvoroprezi u revijalnom delu i vožnji kroz čunjeve. Učešće preko 50 takmičara u obe konkurencije doprinelo je da ovogodišnja fijakerijada u Jabuci bude bolja od svih prethodnih.

Pre početka Fijakerijade, Slobodanu Veličkoviću , Milenko Radaković, vlasnik Ergele "Bulić" iz Surčina poklonio je maratonsko vozilo.

-Jabuka je novi centar konjičkog sporta u Srbiji. Dok je entuzijasta poput Slobodana ovaj sport će ići napred. To me je motivisalo da odem u Mađarsku i kupim mu rođendanski poklon,-kaže Milenko Radaković.

-Želim da Jabuka bude jedan od srpskih konjičkih centara i u tome sve više uspevam. Naša Ergela broji preko 100 lipicanera, a ubuduće ćemo je samo uvećavati,-veli Slobodan Veličković.

U revijalnom delu u vožnji dvoprega pobedio je Bojan Kovačević iz pančevačke Ergele "Kovačević" a u vožnji četvoroprega Milenko Radaković iz Surčina, koji je dobio pehar i za najkompletniju zapregu.

U konkurenciji dvoprega u vožnji kroz kapije pobedio je Nikola Živančević, član Konjičkog kluba "Sremski lipicaner" a u konkurenciji četvorprega u vožnji kroz čunjeve najbolji je bio Dragan Trailov iz Konjičkog kluba "Kvarter" iz Zrenjanina.
MarketingNajnovije vesti