Učionica Foto: pxhere
Društvo

Javni poziv za učešće srednjih škola sa teritorije grada Pančeva na konkursu za dodelu sredstava

Izvor: 
013info Čet, 14/04/2022 - 13:54Grad Pančevo raspisuje, Javni poziv za učešće srednjih škola sa teritorije grada Pančeva na konkursu za dodelu sredstava, u vezi sa realizacijom mere: „Unapređenje konkurentnosti srednjih škola, putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične i projektne nastave“ u 2022. godini.

Pravo učešća na konkursu imaju srednje škole sa teritorije grada Pančeva, čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina.

Novčana sredstva srednje škole mogu koristiti za:

  1. Nabavku opreme, mašina, alata i uređaja, koji su neophodni za izvođenje savremene praktične i projektne nastave, a kojima bi se postigla određena zaokružena „tehničko-tešnološka i projektna celina“. Ovo bi dalje trebalo da doprinese „podizanju kvaliteta nastave“ u školama. Podizanje kvaliteta nastave, od posebnog je značaja u srednjim stručnim školama, koje obrazuju učenike za deficitarna zanimanja;
  2. Nabavku opremu za savremeno izvođenje praktične i projektne nastave kao i nabavku softvera koji je neophodan za korišćenje tražene opreme, mašina, alata i uređaja;
  3. Uređenje i adaptacija prostora za instalaciju nabavljene opreme (nabavka neophodnog nameštaja, krečenje, elektro-instalacioni radovi i dr.). 

Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja javnog poziva na sajtu Grada Pančeva, a poslednji dan za prijem prijava za učešće na javnom pozivu je 20.05.2022. godine.
MarketingNajnovije vesti