Pančevo, Ulica Radomira Putnika noću po snegu
Društvo

JAVNO OSVETLJENJE: Pančevci da pomognu sami sebi

Pančevo, Čet, 10/01/2019 - 08:49
Vladimir Đoković

Gradski Sekretarijat za investicije upravlja javnim osvetljenjem u naseljenim mestima na teritoriji Grada Pančeva. Oni objašnjavaju da “svaka trafostanica i orman javnog osvetljenje poseduju individualni uređaj za uključenje i isključenje javnog osvetljenja tako da postoji mogućnost da dođe do pomeranja vremena uključenja i isključenja javnog osvetljenja”.

Ovaj sekretarijat kao deo gradske uprave ima “kalendar uključivanja i isključivanja javnog osvetljenja” po kome individualni uređaji rade tokom čitave godine. Ipak dogodi se da se na pojedinim mestima, odnosno uređajima, režim rada uređaja pomeri.

- U tom slučaju dolazi do promene režima rada samo na delu javnog osvetljenja koji se napaja iz trafostanice ili ormana u kojoj se uređaj nalazi. Sekretarijat za investicije građani obaveštavaju da je došlo do pomeranja vremena na koje je uređaj koji se nalazi u trafostanici/ormanu podešen a lice koje je zaduženo za vršenje nadzora nad poslovima javnog osvetljenja, daje nalog angažovanom preduzeću da izađe na teren i da podesi uređaj ili da uređaj zameni ukoliko podešavanje nije moguće, navodi se u odgovoru sekretarijata na odborničko pitanje.

Prema zvanično gradskom kalendaru paljenja i gašenja do 10. januara javno ostvetljenja pali se u 16 sati i 15 minuta a gasi u 7 sati ujtru. Između 10. i 20. januara javnog osvetljenja trebalo bi biti od 16.30 do 6.45 ujtru. A u poslednjih 10 dana januara predviđeno je da gradsko javno svetlo radi od 16.45 do 6.45 ujtru. Gde ne bude tako, građani prijavite gradskoj upravi – pa da se popravi kvar.

 
MarketingNajnovije vesti